Més hoquei

El Barça venç el Noia Freixenet (1-3) en la pròrroga i jugarà la final de la supercopa

El Barça s’ha hagut d’arromangar i de valent per doblegar un gran Noia Freixenet que ha forçat la pròrroga en la primera semifinal de la supercopa Ilernia Online (1-3). El temps reglamentari ha finalitzat amb empat (1-1) –Costa ha avançat el Noia i Bargalló ha empatat–, i un gol d’Hélder Nunes en el temps afegit i un altre de falta directa transformada per Bargalló han decantat la balança del costat del favorit. El Barça jugarà demà la final davant del vencedor del partit que jugaran (18 h) el Reus i el Liceo.

L’únic dèficit atribuïble al Noia Freixenet en el seu primer temps pletòric (1-0) han estat l’excés de faltes: 13 per només 5 del Barça. La resta tot han estat aspectes positius. Una defensa de ferro amb Martí Zapater molt inspirat sota els pals ha trencat els esquemes del Barça. També és cert que Pablo Álvarez ha enviat dues boles als pals que haurien pogut acabar perfectament en gol. L’1-0 l’ha fet Costa (8), sempre a boca de canó, aprofitant una assistència magistral de Ferrer, que ha enganyat tothom simulant un llançament a porteria. El Noia ha fallat un penal llançat per Costa –guant de Fernández i pal– i una directa intentada sense èxit per Ferrer. El Barça ha disposat de dues directes. Ni Álvarez, imprecís, ni Hélder Nunes, que ha tingut dues oportunitats perquè el primer l’han fet repetir quan Zapater havia aturat el tret directe, no han pogut marcar. A banda del porter, l’altre heroi del Noia ha estat el coet Manrubia, que ha acaparat amb criteri i velocitat els atacs dels de Sant Sadurní.

El segon temps ha estat prou diferent. El Barça ha perseverat aprofitant la baixada d’intensitat lògica en atac del Noia. Bargalló ha empatat de falta directa (34’) en la quinzena falta del conjunt de Ferran López. Tots dos equips han aguantat a una falta de la directa els últims minuts i el duel s’ha hagut de resoldre en la pròrroga. El Noia ha tingut el segon en una directa –10a blaugrana– però Sergi Fernández, pletòric, ha aturat l’intent de Manrubia, que hauria coronat el seu gran partit. En l’acció posterior, Bargalló ha aixecat i engaltat i i el rebuig l’ha afusellat Hélder Nunes. També abans del final de la primera part del temps afegit, Bargalló ha clavat l’1-3 i ha sentenciat el partit.