OK Lliga

Un abans i un després

Hoquei sobre patins. Els quatre grans portuguesos es juguen a Luso el títol de l’última edició de la lliga europea abans del nou format de l’EHCA

Els quatre grans portuguesos jugaran aquest cap de setmana a Luso (Portugal) la teòrica darrera final a quatre convencional abans del naixement de la nova lliga europea proposada per l’Associació Europea de Clubs (EHCA), que, de fet, ja s’ha constituït en organitzadora efectiva d’aquesta fase i de la final a 9 precedent encara sota els auspicis del comitè europeu. De fet, sobre el paper, si no hi hagués hagut pandèmia, la intenció era posar en marxa la nova competició aquest mateix curs. L’EHCA va començar amb vuit equips, quatre de l’OK Lliga , el Barça, el Liceo, el Noia i el Reus, i quatre de portuguesos, l’Sporting, el Porto, el Benfica i l’Oliveirense, i ara ja hi ha onze adscrits oficials.

El Caldes, el dotzè

S’hi han afegit el Barcelos, el Forte dei Marmi i el Saint Omer, “seguint la voluntat fundacional d’expansió” més enllà dels conjunts de les dues lligues principals. El Caldes, quart en l’OK Lliga, ha demanat formar-ne part i la seva admissió serà tractada en una assemblea presencial de l’associació demà a Luso.

La força de l’EHCA és que compta amb els clubs més representatius en un esport molt polaritzat. Per molt que el WSE-RH s’hi hagi girat d’esquena, no li toca altre remei que assumir la nova situació. L’EHCA, a més, negocia el reconeixement oficial amb World Skate, el màxim organisme mundial. L’objectiu és el rellançament de l’hoquei sobre patins amb un producte competitiu.

Sigui com vulgui, nou jugadors seran els representants de l’hoquei sobre patins català en la fase: Xavi Malian i Xavi Barroso (Porto); Xevi Puigbí, Jordi Bargalló i Marc Torra (Oliveirense); Edu Lamas i Sergi Aragonès (Benfica), i Pedro Gil i Ferran Font (Sporting). El tècnic del Porto, a més, és Guillem Cabestany. L’argentí establert a Catalunya i exentrenador del Reus Alejandro Domínguez du les regnes del Benfica, que recentment va eliminar l’Oliveirense en els quarts de la lliga portuguesa i que domina per 1-0 la semifinal contra al Porto després d’assaltar el Dragão Caixa (5-7). L’Sporting supera el Barcelos (1-0) en l’altra. El Porto ha perdut les dues darreres finals europees jugades i té moltes espines clavades en una competició que no guanya des del 1990 –té 2 títols–. L’Sporting defensa el títol conquerit el 2019 i el Benfica va ser campió el 2013 i el 2016. L’Oliveirense va caure en la final a Lleida contra el Reus (2017) i ja havia perdut la del 2016. Els quatre contendents són els quatre primers de les quatre últimes edicions de la lliga portuguesa.

Serà la primera vegada en els diferents formats de concentració que cap club del Principat lluiti pel títol després de l’eliminació del Barça, el Reus i el Noia. Des que el 1997 es va organitzar la primera final a quatre a Barcelona, els clubs catalans hi havien estat sempre presents. Principalment el Barça, rei global de la competició amb 22 títols. Però també el Reus (8 títols), l’Igualada (campió el 1998 i el 1999 i amb sis títols en el palmarès), el Vic, el Noia, el Blanes i el Vendrell.

ELS CATALANS

Entre els quatre participants n’hi haurà deu, nou jugadors i un entrenador
Semifinals. Dissabte
(1) Porto - Oliveirense 18 h
(2) Benfica - Sporting 22 h
Final. Diumenge
Vencedor 1 - vencedor 2 18.30 h

CLUBS

Serà la primera vegada des del 1997 sense cap equip de casa aspirant al títol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)