Europe Cup

El Calafell entra a la història

Hoquei sobre patins. L’equip de Ferran López s’apodera de l’Europe Cup superant el Follonica en una final taquicàrdica i brillant tot just en el seu debut en una F-4 continental

Calafell 6 Follonica 5

PARLEM CALAFELL:Xano Edo, Miras, Casas, Humberto i Xaus -inicial-; Escala, Ferrer, Gabarró i Palau.FOLLONICA:Barozzi, Llobet, Bonarelli, M. Pagnini i F. Pagnini -inicial-; Montigel, D. Banini, F. Banini i Montauit.GOLS:1-0 (2’) Humberto. 2-0 (3’) Casas. 3-0 (8’) Casas, de falta directa. 3-1 (12’) F. Banini. 3-2 (14’) Llobet. 4-2 (18’) Xaus. 4-3 (24’) Montigel, de penal. 5-3 (27’) Escala. 5-4 (32’) F. Banini. 6-4 (45’) Xaus, de falta directa. 6-5 (45’) D. Banini.ÀRBITRES:M. Guilherme i P. Silva. Blaves a Ferrer, Humberto, F. Pagnini i Montigel.FALTES:11 del Calafell i 16 del Follon.

El Parlem Calafell va fer història a Paredes (Portugal) en una final de l’Europe Cup memorable contra el Follonica (6-5) i obté el seu primer títol europeu en el debut en una fase final continental. L’equip penedesenc va saber rendibilitzar la seva qualitat i va serrar les dents al darrere, amb el jove porter Xano Edo vital. L’EuroCalafell es converteix en el successor del Finques Prats Lleida. Martí Casas (2) –gran fitxatge del mercat d’hivern–, Arnau Xaus (2), Humberto i Escala van ser els autors dels gols.

L’equip de Ferran López va protagonitzar l’inici somiat: 3-0 en 8 minuts. Humberto, de cullera, la va clavar des de casa seva. Casas va fer el 2-0 amb un tret exterior i també va signar el 3-0 de falta directa, a un sol toc. A més, Edo li havia aturat una directa a Davide Banini (5’) per una blava a Humberto. Flors i violes.

El Follonica, però, es va reintroduir amb un gol de penal de Francesco Banini (12’) i amb el 3-2 del català Dídac Llobet. Xaus va replicar aixecant i picant amb mestria el 4-2 (18’). Miras va enviar al ferro un penal provocat per Xaus, però Montigel, també de penal comès sobre Llobet, va marcar el 4-3 a 51 segons del final en un tancament d’episodi esquizofrènic.

Escala, viu, va rendibilitzar un rebuig (5-3) ja en el segon temps. En l’acció posterior, el Calafell va cometre la desena. Edo va malbaratar l’intent de Marco Pagnini. Els italians, letals fins aquell moment en els penals, duien 0/3 en faltes directes. El Follonica també va arribar a la desena. Barozzi va evitar el gol de Casas en la directa. Francesco Banini, amb un tret de pala creuat, va fer el 5-4. Una blava a Federico Pagnini a 4:58 va generar un escenari encara més favorable al Calafell. El Follonica, a més, tenia 14 faltes. Xaus va fer embogir la penya Els Estrellats –entre d’altres símbols van penjar una estelada a la tanca d’un pavelló ben buit–, desplaçats a Paredes, amb una directa excepcional en què va fer ballar a un costat i un altre Barozzi fins que li va endossar el 6-4. Davide Banini, però, va fer el 6-5 pocs segons després i va refredar l’alegria. A 3:28 del final, els italians van cometre la 15a. Aquest cop, però, Barozzi li va endevinar la intenció a Xaus en la directa. Per sort, el Calafell tenia onze faltes i marge per defensar amb el ganivet entre els dents. Amb el Follonica abocat en atac, Casas i Miras van tenir el setè però Barozzi es va fer gegantí. Els italians van construir un darrer atac de cinc sense porter, amb una altra aturada providencial d’Edo, i l’eufòria es va desfermar en un club històric fundat el 1952 que ha picat molta pedra abans d’arribar al zenit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)