Més hoquei

Catalunya remunta un 0-3 contra França i aixeca la GoldenCat (5-4)

Catalunya s’ha reivindicat amb una gran remuntada contra França, la subcampiona d’Europa, en la final de la primera edició de la GoldenCat masculina en una competició amb voluntat de continuïtat que s’ha jugat a Olot des de dijous i que s’emmarca en la II Setmana Catalana de l’Esport. L’equip de Jordi Camps no s’ha deixat impressionar per la sortida fulgurant dels francesos amb exhibició dels tres germans Di Benedetto i del porter Baptiste Bonneau (0-3) i ha seguit picant pedra amb perseverança fins que ha capgirat la dinàmica en el segon temps, amb un gol de Mitjans a 43 segon del final que ha evitat la pròrroga. En la fase de grups, França havia superar Catalunya per 5-4,

Catalunya ha arrencat amb empenta generant ocasions –dues de molt clares, una de Jordi Bargalló i una altra d’Eloi Mitjans–, però l’actuació del porter del Sant Cugat Bonneau i l’encert al davant dels tres Germans di Benedetto, que juguen de memòria, han marcat diferències (0-3). Bruno ha marcat assistit per Carlo el 0-1. Ell mateix ha establert el 0-2 en una acció de superioritat per una blava a Marc Grau –Martí Serra li ha tret la directa a Carlo–molt ben trenada, amb una passada diagonal interior de Roberto que ha despullat la defensa catalana. Carlo, caçant al vol un servei de Roberto, ha fet el 0-3. Amb 0-2, Casas ha llançat un penal però Bonneau ha aturat la bola. Julià ha llançat una directa amb 0-3, però tampoc no ha marcat. Finalment, Xaus, amb un tret exterior, ha obert la llauna (1-3).

La reacció catalana

Bargalló –designat MVP del torneig–, amb un gran tret exterior, ha situat de ple Catalunya en el partit (2-3 en el 26’). Marc Grau ha deixat passar la bola per sota les cames premeditament i això ha descentrat Bonneau, que en el segon temps també estava amargant la vida al conjunt de Jordi Camps. Bars, molt ben assistit per Pujadas, que ha robat la bola per coratge, ha acabat d’arrodonir la reacció catalana (3-3 en el 30’). En la jugada posterior, a més, França ha comès la desena falta. Pujadas no ha pogut transformar la directa. En ple ritme frenètic, els àrbitres han anul·lat un gol a Bruno per haver tocat la bola amb la cuixa en un contraatac. A 9:04, del final, Pujadas, molt actiu, ha provocat un penal. Bonneau ha aturat el tret de Bars però el jugador de l’Igualada Rigat li ha trencat la cintura en el rebuig (4-3). Catalunya ha fet la desena falta a 6:12 del final, però Carlo di Benedetto ha llançat alta la directa. Le Roux, però, ha fet el 4-4 a 3:20 del final en un contraatac. França ha posat tota la carn a la graella, però Mitjans, a 43 segons del final, ha marcat amb un tret de pala molt protestat pels francesos –reclamaven que Julià estava dins de l’àrea tècnica del porter–que ha sentenciat la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)