Mundial

El final de l’hegemonia

Mundial. Espanya trenca una ratxa de tres títols consecutius en perdre contra una Argentina molt més efectiva. La selecció estatal s’estavella contra la defensa i l’actuació de la portera local

Espanya 0 Argentina 3

ESPANYA:Vicente, Puigdueta, Florenza, Casarramona i Piquero –equip inicial–; Busquets, Colomer, Roces, Lolo i Salvat.ARGENTINA:Flores, Julieta Fernández, Agudo, Soto i Felamini –equip inicial–; Gómez, Silva, Valentina Fernández, Adriana Gutiérrez i Jara.GOLS:0-1 (3’) Julieta Fernández. 0-2 (10’) Julieta Fernández. 0-3 (35’) Soto.ÀRBITRES:J. Sileccgia i S. Coelho.FALTES:14 d’Espanya i 12 d’Argentina.

Després de guanyar tres títols mundials de manera consecutiva i acumular-ne set en el seu palmarès, la selecció espanyola femenina va perdre la final contra l’Argentina (0-3), que va trencar la seva hegemonia. La il·lusió i les ganes del combinat estatal, amb set jugadores catalanes, no van poder superar una selecció argentina que va tenir el suport d’un pavelló Aldo Cantoni, la meca de l’hoquei sobre patins argentí, completament ple i entregat al seu equip. El conjunt amfitrió es va mostrar molt més efectiu de cara a la porteria i va anar a davant en el marcador durant gairebé tot el partit, després d’avançar-se en el minut 3. L’Argentina va sumar el seu sisè títol mundial i es va apropar als set en setze edicions que té Espanya. Les argentines van guanyar el seu darrer títol mundial l’any 2014, i en les dues últimes edicions van perdre la final contra la selecció espanyola. Cinc de les noves campiones mundials argentines juguen en l’OK Lliga femenina: Luciana Agudo, Valentina Fernández i Daiana Silva ho fan en el Vila-sana; Adriana Soto, en el Liceo, i Adriana Gutiérrez, en el Fraga.

La selecció espanyola va fer un bon partit, va tenir ocasions, i va dominar, sobretot en la primera meitat, però en cap moment va poder superar la defensa argentina, i encara menys batre la seva portera Anabella Flores, que va fer grans aturades durant tot el partit. El seleccionador estatal, Ricard Muñoz, va recuperar per a la final la capitana Anna Casarramona, que va tornar a l’equip titular després d’estar absent en els dos últims partits per problemes físics.

EL PROTAGONISTA

D’entrada, estem decebuts perquè esperàvem emportar-nos el títol
Ha sigut un partit molt intens, molt dur, en què s’ha jugat al límit, fins i tot per sobre del reglament, i crec que això ens ha perjudicat
La nostra proposta de joc ha sigut fidel al que som, a un equip ordenat, estructurat, amb molt de talent. Ho hem intentat de totes les maneres, però no hem tingut encert
Crec que la gran diferència entre l’Argentina i nosaltres ha sigut l’efectivitat. Elles han marcat en dues jugades aïllades, i això els ha donat molta confiança