Més hoquei

Presenten les samarretes de les seleccions catalanes, plenes de simbolisme

Es van fer servir en els estatals autonòmics i en la GoldenCat

Les samarretes oficials de la selecció catalana, plenes de simbolisme, s’ha presentat aquesta tarda en un acte a la seu de la Federació Catalana de Patinatge amb la presencia de Benjamí Pons, president de la federació, Quim Forn, vocal de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural i Alfred Verdaguer, vocal Junta Directiva de la FCP i responsable de les seleccions catalanes d’hoquei patins. Aquesta samarreta ja es va fer servir en el campionat estatal de seleccions autonòmiques i en el Torneig Internacional GoldenCat, tant masculina com femenina. La samarreta ha estat confeccionada per la marca catalana especialitzada TUGA amb un teixit tècnic de qualitat.

La samarreta negra de la selecció catalana s’inspira en la bandera negra catalana creada per la Fundació Reeixida el 2014 en motiu del Tricentenari de l’11 de setembre de 1714. Es basa en la bandera negra del bàndol austriacista català durant la guerra de Successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no defallir en la lluita. Es va afegir l’estel de cinc puntes i una creu com el de bandera de Santa Eulàlia de Barcelona. En una de les mànigues apareix imprès el lema en llatí “Donec Perficiam” (fins aconseguir-ho). La papallona de color violeta que apareix impresa a la part superior esquerra representa la lluita del feminisme.

La segona samarreta presenta el mateix disseny amb els mateixos símbols i logos però de color groc. Durant el 1704, també en el context històric de la Guerra de Successió Felip V va prohibir l’ús d’aquest color perquè els austriacistes, lluïen llaços grocs als barrets. Més enllà d’aquest significat, el groc també simbolitza la força, la voluntat, l’estímul, l’optimisme, la confiança, l’autoestima i la fortalesa emocional, valors essencials en els esports d’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)