OK Lliga

El Barça manté el bloc

Hoquei sobre patins.El retorn de Barroso al campió blaugrana, el fitxatge de Martí Casas pel Reus i el retorn d’Àlex Rodríguez al Voltregà, grans moviments del mercat en l’OK Lliga

Els retorns de Xavi Barroso al Barça i d’Àlex Rodríguez al Voltregà Stern Motor i l’arribada del golejador mataroní del Parlem Calafell Martí Casas al Reus Virginias són els fitxatges més cridaners del mercat d’estiu de l’OK Lliga. No és gens fàcil tornar al Barça i Barroso ho ha aconseguit després d’un periple portuguès en què ha militat a l’Oliveirense i el Porto, club en el qual va ser fonamental en la consecució de la darrera lliga europea i el trencament d’un malefici històric. De fet, el seu cacau exterior que es va escolar per tot l’escaire en la semifinal va ser un dels motius que va provocar la derrota del Barça contra els portuguesos. Agafa el relleu d’Hélder Nues, que ha mostrat la seva vàlua durant quatre temporades i torna al Porto. Al marge de les especificitats dels dos jugadors, l’intercanvi no altera la dinàmica de l’equip.

El retorn de Mati

L’altre valor afegit serà el retorn de Matías Pascual, que es va perdre gairebé tot el curs passat perquè es va lesionar en el mundial de San Juan jugant amb la selecció argentina. El seu substitut en les convocatòries ha estat el jove Joan Pascual, que se’n va cedit al Calafell per intentar tenir més minuts.

El Reus s’ha reforçat a consciència tot i la marxa de l’italià Francesco Compagno. L’arribada del golejador Martí Casas després d’una etapa pletòrica al Baix Penedès, l’experimentat Maxi Oruste (Vercelli), amb rendiment constatat a l’OK Lliga en el Lleida, el Liceo i l’Alcoi, i l’emergent Arnau Canal (Liceo), que no ha viscut una bona experiència al Liceo, dona al conjunt de Jordi Garcia una major rotació, un dels seus punts febles les darreres temporades. Subcampió fa dos exercicis, el Reus no va passar dels quarts el curs passat, en els quals va caure eliminat contra el Noia Freixenet. Amb el mag Marc Julià, el potent Sergi Aragonès i el consolidat Càndid Ballart sota els pals, confirma un bloc temible.

El Voltregà. campió de l’Europe Cup, va fer un pas endavant el curs passat, liderat a la pista per Gerard Teixidó i a la banqueta per Lluís Teixidó. Una gran copa, en la qual va caure en semifinals contra el Liceo, i el colofó europeu van confirmar l’evolució d’un grup humà que creu que hauria pogut obtenir un millor resultat en la lliga. Ara, amb Àlex Rodríguez, jugador intens i golejador que va triomfar al Reus i que ha completat una etapa de dos cursos al Liceo en la qual va ser campió de lliga fa dos exercicis, espera fer el salt qualitatiu.

No hi ha dubte que el Parlem Calafell va ser la gran revelació del curs. El seu tercer lloc final passa a la història del club com la millor actuació mai vista. El tècnic Ferran López ha sabut configurar un bloc homogeni que, tot i que manté bona part dels seus referents, perd el pitxitxi Casas, un dels seus grans actius en atac. Incorpora, però, jugadors de la vàlua i experiència de Jepi Selva i Oriol Vives, tots dos procedents del Lleida, que perd dos jugadors bàsics de primer nivell.

I el Liceo?

Immers en una situació econòmica delicada, el Liceo ha tornat a fer molts canvis i ha perdut jugadors bàsics. Però l’equip de Juan Copa, vigent subcampió i que tindrà més jugadors gallecs que mai, és expert en reinvencions.

SENSE FOLGUERA, MITJANS I CAÑELLAS

El campionat ha perdut el seu tècnic més clàssic, Albert Folguera (Bell-lloc d’Urgell 1966), que s’ha retirat després de 24 anys a les banquetes, els 14 darrers al Lleida. També va dirigir el Reus i el Voltregà. També plega el canoner Eloi Mitjans (Sant Sadurní 1987) , pal de paller al Noia Freixenet que també va demostrar a bastament la seva qualitat al Vendrell i el Calafell. El Noia, que va arribar a les semifinals el curs passat tal com havia fet en l’exercici anterior, també perd Adrià Ballart i Kyllian Gil i ha incorporat Xavi Rovira (Caldes), el retornat Humberto Mendes (Calafell) i Ivan Morales (Alcoi). De la mateixa manera, ha penjat els patins el baluard al Lleida durant onze temporades Joan Cañellas. Paradigma de l’equilibri i la feina fosca, sense el vila-secà no es podrien explicar els títols europeus del conjunt de la Terra Ferma. En canvi, serà l’enèsima lliga de l’avi de la competició, Jaume Llaverola –48 anys–,al peu del canó sota els pals del Garatge Plana Girona, que ha rejovenit l’equip amb tres fitxatges procedents de l’Arenys de Munt.
BARÇA
Altes:
Xavi Barroso (Porto).
Baixes:
Hélder Nunes (Porto) i Joan Pascual (Calafell).
DEPORTIVO LICEO
. Altes:
Tiago Rodrigues (Porto), Bruno Saavedra (Dominicos), Pablo Cancela (Follonica) i Tomás Pereira (Oliveirense)
Baixes:
Álex Rodríguez (Voltregà), Bruno Di Benedetto (Oliveirense), Matías Bridge (Sandrigo), Pol Manrubia (Benfica) i Arnau Canal (Reus).
PARLEM CALAFELL
Altes:
Oriol Vives (Lleida), Jepi Selva (Lleida), Carles Domènech (Sant Cugat) i Joan Pascual (Barça).
Baixes:
Martí Casas (Reus), Oriol Palau (retirat), Humberto Mendes (Noia) Curro Fernández (Rivas Lagunas).
NOIA FREIXENET
Altes:
Xavi Rovira (Noia), Humberto Mendes (Calafell) i Ivan Morales (Alcoi)
Baixes:
Adriá Ballart (Caldes), Eloi Mitjans (retirat) i Kyllian Gil (Alcoi).
REUS VIRGINIAS
Altes:
Martí Casas (Calafell), Maxi Oruste (Vercelli), Arnau Canal (Liceo) i Nil VIña (Reus B).
Baixes:
Martí Zapater (Lleida) Francesco Compagno (Forte dei M.)
LLEIDA LLISTA
Altes:
Martí Zapater (Reus), Nico Ojeda (Valdagno), Julián Martínez (Quevert), Javi Sánchez (Voltregà), Edu Amat (2n tècnic Lleida) i Sebas Moncusí (Manlleu)
Baixes:
Oriol Codony (Voltregà), Jepi Selva (Calafell), Oriol Vives (Calafell), Albert Folguera (retirat), Joan Cañellas (retirat) i Elagi Deigt (Sant Just)
IGUALADA RIGAT
Altes:
Marc Muntané (tècnic) i Marc Rouze (Manlleu).
Baixes:
Cesc Fernández (tècnic), Bernat Yeste (Rivas Lagunas), Eloi Cervera (Barça) i Mats Zilken (Alpicat.
PAS ALCOI
Altes:
Sergi Canet (Vercelli), Kyllian Gil (Noia) i Manel Hernández (Barça B)
Baixes:
Biel Pujadas (Caldes), Tutti Baieli (Quevert), Ivan Morales (Noia) i Marc Grau Blanquer (Bell-Lloc)
RECAM LÀSER CALDES
Altes:
Adriá Ballart (Noia), Biel Pujadas (Alcoi), Pol Galbas (S. Cugat) i Arnau Martínez (Montecchio)
Baixes:
Álvaro Borja (Cerdanyola), Xavi Rovira (Noia), Jaume Gisbert (Espanyol), Cristian Rodríguez (Sant Just) i Dídac Llobet (Espanyol)
VOLTREGÀ STERN-MOTOR
Altes:
Oriol Codony (Lleida) i Àlex Rodriguez (Liceo)
Baixes:
Javi Sánchez (Lleida)
GARATGE PLANA GIRONA
Altes:
Marc Puigvert (Arenys Munt), Django Matthieu (Arenys Munt) i Aleix Domenech (Arenys Munt).
Baixes:
Carles Sánchez (Vic) i Àlex Cantero
MATARÓ
Altes:
J. C. Vadillo (tècnic), Abel Moya (Sant Cugat) i Lluc Vila (Arenys Munt)
Baixes:
Albert Larrea (tècnic), Pablo Torres (Tordera), Aleix Ordoñez (Vic) i Martí Almerich (retirat)
ADIS HOCKEY RIVAS
Altes:
Álex Joseph (Arenys), Curro Fernández (Calafell) i Bernat Yeste (Igualada)
Baixes:
Gerard Llobet (Espanyol) i Roger Monserrat (Vilafranca).
SANT JUST
Altes:
Iñaki Cabezas (Congrés), Cristian Rodríguez (Caldes), Xavi Crespo (Taradell) i Elagi Deitg (Lleida)
Baixes:
Sebas Duhalde (Lloret) i Albert Masoliver (Ripoll)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)