OK Lliga

Els porters es podran moure en la bola aturada

Hoquei sobre patins. World Skate també proposa que es pugui tocar la bola amb el patí sense fer gol i canviar sempre el porter per un jugador

La imatge d’un àrbitre fent repetir un penal i avisant o amonestar amb blava el porter per haver-se mogut abans d’hora quedarà en l’oblit si el comitè executiu de World Skate aprova definitivament les noves normes que sembla que es podrien aplicar aquesta mateixa temporada o la següent. Si el porter es movia abans que el jugador toqués la bola, calia repetir el llançament, una complicació afegida per als defensors de la porteria i també per als col·legiats. Amb els canvis, es podran moure en les accions de bola aturada, això sí, sense sortir de la zona de protecció, fet que també es produïa per empetitir l’angle del llançador. Les tandes interminables, sens dubte, es reduiran, i la nova normativa contribuirà també a reduir la durada dels partits, que en alguns casos s’allarguen massa. L’hoquei sobre patins, però, no és l’únic esport afectat per aquest mal poc compatible amb les graelles de les transmissions televisives.

També es preveu que els jugadors puguin tocar la bola amb el patí, un fet fins ara prohibit i penalitzat, tret que sigui en el servei de centre d’inici de cada part o per marcar gols. Menys complicacions per als col·legiats, que ja tenen prou feina i no tenen el suport d’imatges, com passa en el futbol, encara que a pesar del VAR la polèmica no s’ha erradicat.

Un altre punt que tot indica que entrarà en vigor és la possibilitat il·limitada de situar un cinquè jugador de pista que substitueixi el porter, una decisió fins ara circumscrita als minuts finals dels partits i que tindria màniga ampla, amb la dosi d’espectacularitat i risc que implica. L’handbol, per exemple, és un dels esports que apliquen aquesta normativa, tot i que en aquests esports els canvis són molt àgils. En aquests casos, a partir d’un canvi de normativa es va generar tota una estratègia tàctica. Valero Rivera o Xavi Pascual, per exemple, han estat tècnics que han apostat pel risc en la superioritat atacant amb un jugador de més per comptes del porter, no necessàriament en els trams finals del partits, sinó per generar maldecaps a les defenses contràries. L’hoquei no altera les seves regles des del 2020 i prepara aquesta petita evolució per fer un pas endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)