Més hoquei

El Voltregà Movento Stern venç el Valongo i jugarà la final de la copa Continental contra el Porto (4-0)

El Voltregà Movento Stern ha sabut nedar i guardar la roba amb el porter Miquel Estrada d’actor principal i ha superat el Valongo per 4-0 en la segona semifinal de la copa Continental que es juga a l’Oliveras de la Riva. L’equip de Lluís Teixidó disputarà avui a casa la final (12.15 h per Esport 3) contra el Porto, que va atropellar el Braga en la primera semifinal per 6-1 –5-0 a la mitja part– amb gols d’Alves (2), Pujadas, Costa, Mena i Pinto. El campió d’Europa, amb tres catalans –Malián, Edu Lamas i Pujadas–va imposar la seva llei.

El Voltregà s’ha avançat amb un gol de falta directa marcat per l’especialista Gerard Teixidó, paradigma de la sang freda que trenca els porters (1-0 en el minut 5). El Valongo s’ha vist sorprès per la intensitat local i el seu tècnic, Renato Garrido, ha demanat temps mort encara amb 0-0 perquè no ho veia gens clar. Tot i que el Voltregà també ha fet perill, el cert és que el Valongo ha millorat el seu joc i el porter local Miquel Estrada ha estat clau perquè el conjunt osonenc arribés a la mitja part amb l’1-0. La dada curiosa és que l’equip portuguès ha acabat la primera part sense faltes i ha fet la primera a 12 minuts del final del partit. El Voltregà n’ha comès quatre en el primer temps.

Almeida (30’) ha llançat un penal al pal i Estrada, cada vegada més decisiu, ha aturat el rebuig, també molt perillós. En el 38’, Teixidó ha vist una blava. Almeida ha llançat la directa i Estrada ha prosseguit amb el seu recital. L’equip de Lluís Teixidó ha sabut gestionar la inferioritat. En ple domini portuguès, Vargas ha estat a punt de fer el segon en un contraatac que ha acabat amb penal favorable al Voltregà (42’), protestat pel Valongo. Àlex Rodríguez ha clavat el 2-0. En l’acció posterior, només disset segons després, Vargas, aprofitant una passada fabulosa de Rodríguez, ha penalitzat una pèrdua dels lusitans (3-0). Gerard Teixidó, de falta directa, ha completat el recital en la bola aturada dels locals, que han clavat les tres que han tingut.