Europeu

Puigdueta: “Tenim la responsabilitat de guanyar l’europeu d’Olot”

La jugadora del Generali Palau Laura Puigdueta (Caldes de Montbui, 1995) assegura en una entrevista amb EFE que la selecció espanyola d’hoquei sobre patins sent “la responsabilitat de guanyar” el campionat d’Europa que es juga a Olot i que es disputa per primera vegada a Catalunya.“Sentir-se favorites no li agrada a ningú, però sí que ens sentim amb la responsabilitat de guanyar. Espanya últimament s’ha endut tots els títols i per aquesta raó la responsabilitat existeix”, va afirmar la jugadora.

Puigdueta ha explicat que “la preparació ha estat bona”, encara que “curta en comparació amb altres”, i ha manifestat que el vestidor se sent amb “confiança i moltes ganes de revalidar el títol” continental per setena ocasió consecutiva, cosa que suposaria el vuitè entorxat espanyol en la 16a edició del torneig. La jugadora catalana va lamentar la baixa d’última hora de María Sanjurjo per lesió: “Sap molt greu perquè la Maria és una molt bona jugadora i havia treballat molt per ser aquí. Esperem que segueixi amb nosaltres, encara que d’una manera diferent, i que això ens hagi fet més forts com a equip”.

D’altra banda, Puigdueta ha assenyalat Portugal com el “principal competidor” d’Espanya, si bé ha matisat que “mai no es pot donar per fet que es podrà guanyar qualsevol altra selecció” i també ha subratllat que hauran de “guanyar tots” els rivals si volen proclamar-se campiones. “Ens fa molta il·lusió i ens motiva jugar a Olot, perquè estarem a prop dels nostres, però alhora és una pressió afegida que si se sap gestionar pot ser un punt a favor”, va respondre sobre el fet d’exercir d’amfitriones.

Puigdueta, de 28 anys, explica que no pot “viure de l’hoquei patins”, pràctica que compagina amb la seva feina d’optometrista: “Per a mi (l’hoquei) és una afició, perquè no em dona per menjar. He tingut la sort que els meus caps sempre m’han ajudat a compaginar-ho i això ho ha facilitat, però hi ha dies en què es fa més pesat i el rendiment canvia”. “Portem tres setmanes d’entrenaments i només he pogut treballar als matins. Les hores que no he pogut treballar a les tardes, o ja les he fet o les recuperaré més endavant. I m’ho he pogut muntar de manera que aquesta setmana de competició a Olot és una de les meves setmanes de vacances”, va detallar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)