Copa

La capacitat de definició enlaira el Barça contra el Reus (3-1)

El Barça, campió en sis de les set últimes edicions i que l’any passat es va coronar en el debut de Calafell com a seu de la copa, ha arrencat avui amb solvència i ha eliminat el Reus Virginias per 3-1 en la repetició de la semifinal de l’any passat i de la final de Lleida 2022. Jugarà demà dissabte la segona semifinal (18.45 h) davant del vencedor del partit que han disputar avui les 21.30 h el Voltregà i l’Igualada, que tancarà els quarts de final. Panadero, en el primer temps, i, João i Marc Grau han fet els gols blaugrana, mentre que Salvat ha marcat pels de Jordi Garcia en un partit en què la capacitat de definició del Barça i la seguretat del seu porter Sergi Fernández han estat claus.

L’equip blaugrana s’ha avançat en un acció de contraatac gràcies a una passada mil·limètrica d’Eloi Cervera que Panadero, que seguia molt bé la jugada, ha rematat al fons de la xarxa (1-0 en el minut 18’). El Reus, espolsant-se molt bé la pressió a mitja pista blaugrana, havia tingut uns primers minuts carregats d’efervescència amb diverses ocasions clares que Sergi Fernández havia malbaratat. De fet, Oruste, en el minut 1, havia obligat el porter del Barça a lluir-se. Martí Casas també n’ha tingut una de prou clara en una acció interior. Però amb l’entrada de la segona unitat blaugrana –Panadero, Llorca, Cervera i Marc Grau–, amb esperit més defensiu, al Reus, que també ha fet rotacions –Aragonès, Rojas, Salvat i Jansà–, li ha costat una mica més i el Barça ha donat la primera queixalada al partit en una primera part molt intensa. tots dos conjunts han comes quatre faltes en el primer temps.

El 2-0 ha estat el fruit d’’un error defensiu del Reus i d’una genialitat de Pau Bargalló, que ha servit una assistència genial d’esquenes a João Rodrigues, que no ha perdonat quan tan sols s’havien jugat 1:05 del segon temps (2-0). Marc Grau, amb un cacau exterior, ha encarrilat definitivament el partit per als d’Edu Castro (3-0 en el minut 31’) amb un món encara per davant.

Salvat, sempre amb la canya a punt, ha despertat la seva nombrosa i sorollosa afició marcant el 3-1 (41’), encara amb temps per somiar. El Barça tenia vuit faltes i, el Reus, sis. Sergi Fernández, que ha completat un gran partit, ha malbaratat les oportunitats dels roig-i-negres i el Barça ha segellat el passi a les seves enèsimes semifinals.