Lliga Europea

El Barça agraeix el suport a l’afició, que arrodoneix la millor entrada del segle

La millor entrada del segle al Palau en un partit d’hoquei sobre patins amb 5.136 espectadors i el caliu que s’hi va generar, no van evitar que el Barça quedés eliminat en els quarts de la lliga europea. El 5-4 contra l’Sporting en un partit colossal dels que fan afició no va ser suficient perquè el Barça havia perdut per 4-1 en l’anada. Els protagonistes van agrair el suport de l’afició: “Volem agrair a tot el públic que ha vingut avui, a les més de 5.000 persones. Ens sap greu no haver pogut oferir la classificació i tenir l’oportunitat de lluitar per aquest títol. Estem molt orgullosos de com ha jugat l’equip i de la resposta de tots els culers”, deia el tècnic Edu Castro, al qual ja fa temps que se li atribueix un possible futur a Portugal tot i que, de moment, res no s’ha fet oficial. El tècnic va felicitar l’Sporting, va elogiar el seu rendiment i li va desitjar sort en la final a quatre de Porto, en la qual lluitarà contra l’amfitrió i vigent campió. L’altra semifinal la jugaran el Barcelos i l’Oliveirense. “Volem donar les gràcies a tota la gent que ens ha vingut avui a animar, ha estat tot un plaer. Hem cregut fins al final, hem d’estar orgullosos de la feina feta. Hem notat l’escalfor de la gent, ens han ajudat a tirar de cor i d’orgull però no ha pogut ser”, apuntava Ignacio Alabart, que va fe rel gol de l’esperanç (5-3) en el darrer minut i va viure una desgraciada relliscada en la darrera jugada quan l’equip atacava sense porter i buscava un miracle.

El rècord de públic

L’assistència de les 5.136 persones al partit va superar totes les expectatives. Per fer la comparació amb dades similars hem de tirar més de deu anys enrere i parlar de la fase final de la competició europea per trobar la que fins ahir, era la millor entrada del segle. La final a 4 del 2014 va establir un registre de 4.756 persones que van omplir el Palau Blaugrana per viure amb alegria una de les tantes copes d’Europa que ha aconseguit la secció. Si encara retrocedim més en el temps, trobem que a la final a 4 del 2008 celebrada a casa i també guanyada pels blaugrana, hi van assistir 4.500 persones. El mateix nombre de persones que van presenciar, no fa pas tant, el juliol del 2019, la final dels World Roller Games entre Portugal i l’Argentina i que va tenir el Palau Blaugrana com a seu. Més lluny queden les 3.301 persones que van presenciar el Barça-Reus Deportiu en un partit d’OK Lliga de l’any 2016.

I la final a 4 del 1997

Tot i que parlem de la millor entrada del segle XXI, tenint en compte que al segle XX la notorietat de l’esport era molt més elevada pel que a l’afició, l’assistència al partit d’aquest dijous 11 d’abril del 2024 també passarà a la història per superar un registre de finals del segle passat, concretament per superar la xifra de 4.000 persones que van assistir a la primera final a 4 que es va disputar a la màxima competició europea i que va tenir Barcelona com a epicentre. Una competició que també va guanyar el conjunt blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)