Europe Cup

Doble cimera Catalunya-Itàlia a les Comes

Hoquei sobre patins. Europe Cup. L’Igualada, l’amfitrió, obre el foc contra el Sarzana i el Voltregà s’enfronta al Follonica

Les Comes agafa el relleu de l’Onze de Setembre de Lleida i torna a ser el centre de l’hoquei sobre patins amb la disputa, avui i demà, de la final a quatre de la Europe Cup, en la qual dos equips catalans, l’Igualada Rigat, l’amfitrió, i el Voltregà Movento Stern, el vigent campió, aspiren a perpetuar amb el sisè títol seguit el domini de l’hoquei sobre patins del país en la competició, amb tres títols seguits del Lleida (2018, 2019 i 2021), un del Calafell (2022) i el del Voltregà (2023).

No hi ha dubte que per a l’Igualada és un repte històric. El millor equip del món durant la dècada dels noranta no jugava unes semifinals europees des del 2015, quan també va ser amfitrió de la mateixa competició, que llavors encara es denominava copa de la CERS. En aquella ocasió, va caure amb un gol d’or 3-2 contra l’Sporting, el posterior campió superant el Reus en la tanda de penals en la final.

L’Igualada debuta avui a les 16.05 h contra el Sarzana, quart de la lliga italiana i que va ser finalista de la Europe Cup el 2022 contra el Lleida. El seus màxims golejadors són els argentins Jerónimo García i Joaquín Olmos. A les 18.45 h, el Voltregà se les haurà amb el Follonica, cinquè a Itàlia i que va arribar recentment a la final de copa. Els eus dos jugadors més perillosos de cara a porta son Davide Banini i Francesco Banini. Cap dels dos equips italians tenen jugadors catalans en les seves files.

L’Igualada té un equip molt jove i amb jugadors de molta qualitat com Nil Cervera, internacional al torneig de Montreux, Gerard Riba o Marc Rouzé, internacional amb França, els seus tres màxims golejadors en la lliga, que ha tingut fins ara dos grans èxits aquest curs. Primer es va classificar per jugar a Calafell la copa, en la qual va caure per 4-2 contra el Voltregà tot i fer un bon partit. En la lliga el va batre per 4-1, abans de la copa, tot i que ara suma tres derrotes seguides, l’última, de les que couen, per 4-2 contra el Mataró, el cuer, quan manava per 0-2. A Europa, l’equip de Marc Muntané s’ha plantat a les semifinals després d’uns quarts aferrissats contra el Valdagno. El Voltregà, que té en Gerard Teixidó a la seva principal figura, va remuntar l’Oliveras de la Riva (8-3) contra el Braga el 4-0 que havia encaixat en l’anada en la repetició de la final de l’any passat.

SEMIFINALS. AVUI
Sarzana-Igualada 16.05 h
Voltregà-Follonica 18.45 h FINAL. DEMÀ 12 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)