Europe Cup

L’Igualada Rigat guanya un nou títol europeu 25 anys després

Nil Cervera marca els quatre gols dels igualadins en el triomf contra el Follonica per 4-2 en la final

L’Igualada Rigat ha guanyat el títol de l’Europe Cup al superar per 4-2 el Follonica en la final que s’ha disputat en el Pavelló de Les Comes i davant el seu públic que ha omplert el pavelló. La final ha estat marcada per l’encert de Nil Cervera que ha marcat els quatre gols del l’Igualada i ha situat el 4-0 en l’inici de la segona meitat.

El conjunt igualadí ha guanyat un títol continental 25 anys després del darrer que va aconseguir, i per primera vegada ha conquerit l’Europe Cup, l’antiga copa de la CERS, de la que havia perdut dues finals. El darrer títol de l’Igualada va ser la lliga europea de la temporada 1998/99 en que, també a Igualada, es va imposar al Porto en els penals (5-5 i 1-0). Les últimes sis edicions de l’Europe Cup, les han guanyat equips catalans, el Lleida amb tres, el Calafell, el Voltregà i ara l’Igualada, i en total en sumen 17 en 44 edicions.

L’Igualada ha agafat el domini de la final des de l’inici. Ha imposat el seu ritme de joc davant un equip amb més experiència i en el minut 8 Nil Cervera ha iniciat el seu repertori de xuts i ha anotat l’1-0. Amb el marcador a favor l’Igualada ha controlat el partit davant un Follonica que ha creat poc perill en atac. En el minut 19 Nil Cervera ha marcat el segon gol i a cinc segons del descans ha fet el 3-0, també amb un xut de fora de l’àrea.

En la segona meitat el Follonica ha anat més a l’atac, però l’Igualada ha tingut una ocasió de falta directe que Gerard Riba no ha transformat i uns segons després Nil Cervera, amb un nou xut llunyà, ha marcat el 4-0. En els darrers sis minuts i mig els italians han reduït el marcador amb dos gols de falta directe de Davide Banini, i després han pressionat i han atacat de cinc sense porter per buscar una remuntada impossible. L’Igualada ho ha aguantat tot i s’ha emportat la victòria i el títol.