Lliga Europea

El Vila-sana lluitarà per guanyar el títol europeu contra el Fraga

Les lleidatanes han derrotat el Palau (3-0) i les aragoneses al Corunya (2-0)

El Vila-sana Coop d’Ivars disputarà demà (12 h) la final de la lliga europea contra l’Esneca Fraga. El conjunt lleidatà ha derrotat avui al Palau d’Esports de Riazor el Generali Palau per 3-0 apel·lant a l’esperit defensiu i la capacitat de definició. Serà la seva segona final de la màxima competició europea tot just en la seva segona participació després d’haver estat subcampió l’any passat a Lisboa. El conjunt aragonès s’ha imposat per 2-0 al Corunya, l’amfitrió.

Els gols de les vigents campiones mundials argentines Luchi Agudo, Gimena Gómez i Daiana Silva i l’actuació de la portera portuguesa Sandra Coelho han marcat les diferències davant d’un Palau que s’ho ha deixat tot, però que no ha tingut clarividència per rendibilitzar el seu atac constant, sobretot amb un monòleg en el primer temps. La segona part ha estat més oberta i el conjunt del Pla d’Urgell ha tingut la virtut d’aguantar gairebé vint minuts amb 9 faltes.

L’Esneca Fraga ha superat al conjunt gallec en la segona semifinal, en la segona meitat després d’un primer temps més anivellat. Dos gols de Maria Sanjurjo en tres minuts han decantat el partit.

Luchi Agudo ha encès la primera semifinal quan només s’havia jugat un minut i mig. Amb un cacau exterior, ha batut Laura Vicente i ha situat el Vila-sana per davant (1-0) penalitzant l’inici titubejant en defensa del Palau. L’equip del Plau d’Urgell s’ha tancat amb eficiència al darrera amb la portera portuguesa Sandra Coelho inspiradíssima i el conjunt vallesà, insistent i pressionant amb empenta, ha monopolitzat la possessió. Aina Florenza ha entrat fins a la cuina en una acció marca de la casa i li han fet penal (11’), però Fontdeglòria no ha pogut batre Coelho ni en el primer intent ni en el rebuig. Els àrbitres han anul·lat un gol del Palau (20’) per una falta i s’ha arribat al descans amb 1-0 favorable al conjunt de Lluís Rodero. El Vila-sana, però, havia acumulat set faltes en la seva intensa tasca defensiva davant l’allau de voracitat de les d’Ivan Sanz, mentre que el Palau només en duia tres.

El Palau seguia amb el malson d’haver de remuntar que també li va tocar en la final i la semifinal de copa el cap de setmana passat a Vilafranca –el Vila-sana, abans de començar, li ha fet el passadís amb molta esportivitat. Laura Vicente, serena, li ha tret un penal a Victòria Porta tot just arrencar el segon temps que hauria estat fatal per als interessos del seu equip. El Palau ha tingut una directa, però Coelho ha rebutjat l’intent a dos tocs d’Aina Florenza. El 2-0 de Gimena Gómez (44’) robant en defensa i aixecant i picant amb un tret ras molt ben buscat sola davant de Vicente, ha encarrilat el triomf de l’equip de Lluís Rodero. Laura Puigdueta tampoc no ha marcat de penal a 4:51. I el 3-0 de Daiana Silva (46’) ha sentenciat el duel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)