Golf

Carambola de Jordi Garcia Pinto per ser avui a Oman

Golf. El gironí disputarà finalment el darrer torneig del Challenge Tour, la gran final, del qual havia quedat inicialment fora per només 8 euros

Jordi Garcia Pinto i l'alemany Moritz Lampert obrien aquest matí (8 h) el joc a l'Almouj Golf d'Oman, en el darrer torneig del Challenge Tour. Una final de la qual el gironí havia quedat inicialment fora, per la pírrica quantitat de 8 euros en premis. Garcia Pinto havia fet el seu millor torneig de l'any del retorn al Challenge, després de competir una temporada en el circuit europeu, amb la segona posició al Terre dei Consoli Open, a Monterosi. El gironí va guanyar 22.500 euros a Itàlia i n'acumulava en tot l'any 42.469 –el seu anterior sostre de resultats era el dotzè en el Kazakhstan Open de començament d'octubre– després d'haver pujat 33 llocs el penúltim dia amb 66 cops (-6) a Monterosi. El penúltim torneig de l'any, el Ras al-Khaimah Challenge, era la seva darrera oportunitat. En la primera jornada va fer 71 cops (-1) però en la segona va perdre 18 llocs i no va superar el tall. Havia d'esperar que acabés el torneig per saber si estava entre els 46 millors del rànquing... “Dissabte vaig estar tot el dia actualitzant el marcador. I, al final, Pedro Oriol va fer birdie, Johan Edfors va fer birdie, Marcus Kinhult va fer bogey i, a més, a Ross Kellett el van desqualificar [per haver signat malament una targeta!]. Va ser com si deu o quinze jugadors haguessin de fer una cosa per ajudar-me alhora. I ho van fer!”, explicava ahir.

Anada i tornada

“Els darrers dies han estat increïbles. Vaig perdre el tall al Ras al-Khaimah per un sol cop, i vaig acabant amb un doble bogey i picant a l'aigua. Així que vaig tornar a l'hotel pensant que ja no tenia cap possibilitat d'estar a la gran final i per això me'n vaig tornar a casa”, explicava el golfista de Canet d'Adri, que després va veure com una carambola el feia tornar a volar cap als Emirats. “Sóc molt feliç per tornar a ser aquí un altre cop, així que ara veurem què passa. Estic jugant bé, fa temps que ho faig i em sento bé”, va dir el 46è del rànquing, que disputarà el torneig perquè Romain Langasque, novè al final, va començar la temporada com a amateur, una condició que el deixa sense possibilitats d'aconseguir la targeta per al Tour Europeu aquest 2016 i fa córrer una posició tots els condicionants. Si Garcia Pinto guanya el torneig que comença avui, el 2017 recuperarà la targeta que va tenir el 2015. “També puc anar al Q-School Final Stage la setmana que ve, així que des del meu punt de vista potser és un objectiu més important, però si començo bé aquí ja veurem què passa”, va dir, conscient que la victòria no és, tampoc encara, la seva darrera oportunitat per culminar el seu dolç estat de forma en aquest final de temporada amb la targeta que va perdre fa un any.

LES REACCIONS

Dissabte vaig estar tot el dia actualitzant el marcador. 10 o 15 jugadors havien de fer una cosa per ajudar-me alhora. I ho van fer!
Sóc molt feliç de tornar a ser aquí un altre cop, ara veurem què passa. Estic jugant bé, fa temps que ho faig i em sento bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)