Atletisme

atletisme

El Mechaal més veloç

El flamant campió europeu de 3.000 m ha treballat específicament la força i la velocitat en els primers mesos a les ordres d'Antonio Serrano

El nou tècnic destaca la capacitat de recuperació de l'atleta palamosí

El crit de ràbia va ressonar per tot el Kombank Arena de Belgrad. Va ser una descàrrega d'adrenalina. Embalat, Adel Mechaal va alçar amb força el puny dret després de segellar amb autoritat la victòria en els 3.000 m de l'europeu de pista coberta. El fondista palamosí va buscar per les primeres files de la graderia el seu actual entrenador, Antonio Serrano, i es van fondre en una sentida abraçada. Després d'una dècada al costat de Josep Carballude, el prestigiós tècnic de la Solana (Ciudad Real) ha sabut donar un altre impuls a la carrera de l'atleta del New Balance i va creure des del primer moment en l'honorabilitat dels seus resultats, tot i l'enrenou dels tres controls fallits i la batalla legal amb l'Agència Espanyola Antidopatge (Aepsad). “Em va venir a veure durant els Jocs Olímpics de Rio i em va comentar la voluntat d'entrenar-se amb mi a Madrid. És un bon noi i confio en tot el que m'ha explicat. A més, s'ha adaptat molt bé al grup”, assegura Serrano.

Mechaal va poder competir a Belgrad gràcies al fet que el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) va acceptar les seves al·legacions i va aixecar de manera cautelar la sanció d'un any que li havia imposat l'Aepsad. La resolució definitiva del TAS podria arribar al mes d'abril. Més enllà de la provisionalitat del títol europeu, Serrano va analitzar ahir per a L'Esportiu la final continental de 3.000 m i les característiques del seu nou pupil. “Hauríem volgut una cursa més ràpida i que els corredors turcs acceleressin el ritme, però en les semifinals ja es va veure que l'Ali Kaya no estava del tot bé. El ritme era massa lent i això ho va complicar tot, ja que l'Adel en algun moment va quedar endarrerit i excessivament tancat”, relata. I prossegueix: “L'Adel va atacar en l'última volta i en el tram final, quan el corredor noruec el va pressionar, va demostrar que encara tenia un altre canvi i va acabar molt ràpid en els últims 40 metres.” En aquest sentit, Serrano insisteix que aquest hivern han treballat especialment a millorar la força i la velocitat. “És en l'esprint final quan es guanyen els grans campionats”, etziba el tècnic que, entre d'altres, ha tingut a les seves ordres Chema Martínez, Juan Carlos de la Ossa, Víctor Garcia i Juan Carlos Higuero, que acredita quatre medalles en europeus en pista coberta (un or i dues plates en 1.500 m, i una plata més en 3.000 m). El mateix Mechaal va corroborar les paraules del seu nou tècnic després de la victòria: “He guanyat moltíssima reacció al turmell. Estem treballant molt la força i em veig com un atleta molt més veloç. He millorat les meves marques en 200, 300, 400 i 500 m. Em noto més bé que mai i això només és l'inici perquè només fa que m'entreno amb ell des del 5 de setembre i estic molt esperançat amb vista a l'estiu.”

Motivació i polivalència

Sobre el seu nou pupil, Serrano destaca per sobre de tot les “ganes d'entrenar-se” i les de competir, com va quedar demostrat amb la participació en els 1.500 i els 3.000 m del campionat d'Espanya a Salamanca. Pel que fa a qüestions més tècniques, afegeix: “Té una gran capacitat de recuperació i d'assimilar grans volums de treball. A més, té una gran polivalència i pot competir en un ampli ventall de distàncies.” Amb vista al mundial de Londres, Serrano vol que Mechaal se centri en els 1.500 m. “Penso que guanyant velocitat pot fer una gran marca en els 1.500 m. Ja tindrà temps de fer el salt als 5.000”, subratlla, amb la voluntat d'allargar la carrera esportiva de l'actual subcampió europeu de 5.000 m a Amsterdam. Paraula del Professor, tal com coneixen a Antonio Serrano els seus atletes pels amplis coneixements acadèmics que ha plasmat fins i tot en un parell de llibres.

LES FRASES

Hem treballat molt la força i la velocitat perquè és en l'esprint quan es guanyen els grans campionats
Antonio Serrano

LA DADA

Em noto com un atleta molt més veloç. He millorat les marques en 200, 300, 400 i 500 metres
Adel Mechaal
L'Adel té una gran capacitat de recuperació i d'assimilar grans volums. És molt polivalent
Antonio Serrano
Serrano té la intenció que amb vista al mundial de Londres prepari els 1.500 m

El mundial de cros de Kampala en el punt de mira

La campanya hivernal no s'ha acabat per a Mechaal. Diumenge defensarà la selecció catalana en el campionat d'Espanya de cros a Gijón i no descarta guanyar-se un lloc en el mundial de Kampala (Uganda), que es disputarà el 26 de març. “Com a campió d'Espanya de 3.000 m té la plaça en el relleu, però volem que es guanyi un lloc en la prova individual. En els europeus de cros ja ha demostrat que pot córrer perfectament els 10 km”, diu Serrano. Amb Mechaal, completaran l'equip català Jonathan Romeo, El Jaafari, El Bannouri, Chakir, Lakhouaja, Fifa, Lamdassem i Merzougui. El conjunt femení el conformaran Laia Andreu, Judit Pla, Bàrbara Ramon, Míriam Ortiz, Marta Galimany i Montse Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)