Ciclisme

El Tour 2019 sortirà de Brussel·les

Ciclisme. Se celebrarà d’aquesta manera el 50è aniversari de la primera victòria d’Eddy Merckx en la cursa en l’edició del centenari del mallot groc, símbol del lideratge

El Tour de França del 2019 començarà a Brussel·les per celebrar els 50 anys de la primera victòria del llegendari Eddy Merckx en la cursa, segons van revelar ahir els organitzadors. La prova ja comença aquest any en una ciutat fora de França, Düsseldorf, una tradició en els últims anys. El 2019 el Tour celebrarà també els cent anys de la creació del mallot groc, un dels grans símbols de la volta.

Brussel·les va rebre per primer cop el Tour en la segona etapa del 1947, l’any en què es va reprendre la cursa després de l’aturada per la Segona Guerra Mundial. Des de llavors la ciutat belga ha inscrit el seu nom en el recorregut en deu etapes més. La sortida de la prova ja es va fer a la capital flamenca el 1958.

En el primer Tour de Merckx, el del 1969, el ciclista es va guanyar el sobrenom del Caníbal. Aquell cop el belga va guanyar sis etapes i va deixar el segon classificat, Roger Pingeon, a gairebé 18 minuts. A banda de la general, Merckx també va guanyar els mallots de la classificació de la muntanya, la dels punts i la de joves.

La sortida del 2018 del Tour serà a la regió de la Vendée.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)