Més esport

amb els ulls de samaranch

Dia 9. Lloances a Banyoles i a la Seu d’Urgell

Els Jocs de Barcelona no van ser només a la ciutat comtal. Les ciutats subseu també van tenir la seva part important de l’èxit de tot plegat. El 2 d’agost, Samaranch va anar a Banyoles, on es van disputar les proves de rem, i a la Seu d’Urgell, on es va fer el piragüisme d’aigües braves. El desplaçament el va fer en helicòpter. De Banyoles destaca l’organització perfecta i que participa en una cerimònia d’entrega de medalles, tot i que només felicitant els guanyadors. De la Seu també destaca la bona organització i que han fet unes instal·lacions perfectes i que el piragüisme en aigües braves “és molt més espectacular que el d’aigües tranquil·les”. A la Seu, Samaranch va entregar la seva primera medalla en els Jocs: “Ha estat quasi a la força, ja que a la Seu no hi havia ni un membre del COI” –que són els encarregats d’entregar les medalles–.

Samaranch remarca que continua l’èxit dels esportistes espanyols: “Segueix la pluja de medalles d’or. N’hi ha dues més en vela. Ja són set i estem en el camí que siguin deu o dotze. Si no passa res d’imprevist, l’èxit no es pot escapar; bona organització i gran actuació esportiva. No es pot demanar més”... Tampoc poden faltar les seves lloances a la família reial espanyola: “El rei continua sent el talismà de la sort. Avui ha anat al beisbol i Espanya ha guanyat a Puerto Rico. Demà no estarà aquí, veurem què passa”... També anota que el príncep Felip competirà en el matx-race; “Encara que ho té molt difícil, té algunes possibilitats de lluitar per una medalla.”

Com veurem en els dies posteriors, la possibilitat que l’hereu de la corona espanyola pogués pujar al podi no parava de ballar-li pel cap.

Estem en el novè dia dels Jocs i anota que hi ha hagut incidents entre policies i periodistes: “Crec que tots estem ja molt cansats.”

*Basat en el llibre ‘Memorias olímpicas’ de Joan Antoni Samaranch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)