Patinatge

“Els diners, els acabes aconseguint”

Patinatge artístic. L’Olot i el Girona han tornat a assolir la xifra que els calia per poder competir en un mundial en què són favorits

“D’una manera o d’una altra els diners els acabes aconseguint, i, sinó, els acabes posant de la teva butxaca, però això és el que volíem evitar: que no s’ho hagin de pagar elles, i al final ho hem aconseguit”, va dir Ester Fàbrega, entrenadora del CPA Olot, actual campió del món de grups de xou grans i guanyador dels darrers quatre títols de manera consecutiva –en té deu–. “Som molta gent, 24 patinadores i dos tècnics, acabes en 60.000 euros i això és un pressupost molt alt per un esport amateur” va dir Fàbrega, que reconeix que finançar el desplaçament –se’n van dimarts– és quasi una altra competició prèvia al mundial: “Nosaltres només hem deixat d’anar-hi un any, perquè no ens hi vam classificar. Però fins que no et guanyes la plaça no pots buscar els diners. Pots portar una bona coreografia i després fer un mal campionat.” I ho va argumentar: “És el de sempre, els diners ho fan una mica més lleig i a banda d’entrenar has de perdre moltes hores buscant-los. Tampoc ens queixem, perquè hi ha gent que hi vol anar i no pot. Nosaltres estem molt i molt contents.”

L’etiqueta

Amb el seu palmarès i el Soc innocent, molt superior a la resta d’equips fins i tot en l’europeu, l’entrenadora de les olotines sap que el seu equip és el favorit al títol: “Ens trobarem els mateixos del campionat d’Europa. Els argentins per qüestions econòmiques no venen i, què pot passar? Surts de favorit com a campió d’Europa i tenim la pressió, però mirarem de fer-ho bé. Hi arribem bé, tothom ha entrenat i vejam què passa.”

El Maçanet ja hi és

El PA Maçanet s’estrena en el mundial, després de ser tercer en l’europeu. Les selvatanes competeixen demà passat en grups petits i són a la Xina des de dilluns. Per viatjar, l’equip de dotze patinadores va fer fires, festes holi i dinars populars i va aconseguir 6.000 euros per finançar el desplaçament.

El CPA Girona, avui a Palau II

“Ha estat molt costós i s’ha hagut de treballar molt, però estem molt contents perquè hi ha hagut molta participació de particulars i empreses. El micromecenatge no ens va funcionar perquè molta gent, sobretot gent gran, ens demanaven el número de compte per fer l’ingrés directe. Ho vam encarar més a particulars perquè per a empreses teníem un dossier”, va dir Marta Ginés, presidenta del CPA Girona. El club gironí també ha hagut de recaptar fons per finançar el viatge a la Xina –se’n van diumenge– amb diverses campanyes i avui a Palau II organitza una festa de les cinc de la tarda fins a la mitjanit, durant de la qual anunciarà la xifra recaptada per ser en el seu tercer campionat del món –bronze i plata abans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)