Més esport

Waterpolo

Eurolliga

Grans esperances

L’Atlètic Barceloneta i l’Astralpool Sabadell comencen el camí cap a la final a vuit de Gènova

Els mariners tenen un dels blocs més competitius d’Europa i els vallesans, arguments i il·lusió per assolir la fita

La fase principal de la lliga de campions aixeca el teló avui amb la presència de dos equips catalans, un fet inaudit les últimes temporades. L’Atlètic Barceloneta s’estrena en la competició –s’ha estalviat les fases preliminars– amb l’objectiu de tornar a classificar-se per a la fase final. L’Astralpool Sabadell, l’altre representant, ha tingut una actuació esplèndida fins ara i es pren les catorze jornades que es disputaran entre avui i el 9 de maig com una oportunitat per continuar fent créixer el projecte, encara que, si els resultats acompanyen, no es descarta que pugui endur-se un bitllets per a la final a vuit de Gènova.

El curs passat, l’Atlètic Barceloneta no va poder mantenir la dinàmica tan efectiva i es va quedar fora de la cita final després d’encadenar quatre fases finals. Per això ha tornat a bastir un projecte ambiciós que pivotarà al voltant de Felipe Perrone. Un jugador sinònim d’èxit. Va ser un dels artífexs de la victòria en la lliga de campions dels barcelonins el 2014 i també va conduir el Jug croat al tron continental el 2016. En la darrera edició es va haver de conformar amb el subcampionat en perdre la final contra el Szolnoki. “En tenim moltes ganes. El nostre objectiu és jugar molt bé la lliga de campions. Ens entrenem tot l’any per a partits com aquests”, explica l’hispanobrasiler.

Els barcelonins debuten a la piscina de Sant Sebastià amb l’Olympiacòs grec (19.30 h), un rival amb el qual han mantingut duels aferrissats els últims temps, encara que el curs passat no van compartir grup i els grecs es van plantar a la final a sis i van perdre contra el Jug. Els mariners tenen un objectiu clar, com avança un dels veterans del vestidor, Fran Fernández: “Aquesta temporada ens hem proposat resoldre tots els partits de casa amb victòria i arribar tan lluny com sigui possible.” Si les previsions de Fernández es compleixen, l’Atlètic Barceloneta no tindrà problemes per accedir a la fase final. Però l’equip té aspiracions més ambicioses i es pot plantejar competir per la primera posició del grup A amb vista a tenir un encreuament de quarts de final menys complicat. En aquest sentit, els principals rivals amb els quals es disputaria el primer lloc serien el Jug, l’OSC Budapest i el Brescia. “El grup és dur, tots els rivals poden arribar a la final a vuit”, diu el tècnic Chus Martín.

El campió per començar

Sense cap tipus de pressió, però amb la mateixa il·lusió que els mariners, l’Astralpool Sabadell comença avui la participació a la fase principal contra el campió d’Europa, el Szolnoki hongarès (18.15 h). Els vallesans han fet dues fases preliminars excel·lents. Ara no tenen la pressió ni la inversió de l’Atlètic Barceloneta per arribar a Gènova, però sí l’afany d’aconseguir-ho i possibilitats reals. “No ens fa la sensació d’haver fet tota la feina. Tenim un objectiu ambiciós i volem classificar-nos per a la final a vuit”, diu Sergi Cabanas. En el grup B, el Szolnoki, el Pro Recco i l’Eger podrien ocupar els tres primers llocs i els vallesans, el Jadran i l’Steaua competir pel quart.

ELS PROTAGONISTES

L’objectiu és jugar molt bé la lliga de campions. Ens entrenem tot l’any per partits com aquests
Felipe Perrone
atlètic barceloneta
Últimes finals lliga campions
Szolnok - Jug 10-5
Jug - Olympiacòs 6-4
Pro Recco - Primorje 8-7
Atlètic Barceloneta - Radnicki 7-6
Estrella Roja - Jug 8-7
Pro Recco - Primorje 11-8
Partizan - Pro Recco 11-7
Primorac Kotor - Pro Recco 8-7
Pro Recco - Jug 13-12
Pro Recco - Jug 9-8
Jug - Pro Recco 9-7
Posillipo - Honvéd 9-8
Clubs amb més títols
Pro Recco (ITA) 8
Mladost (CRO) 7
Partizan (SRB) 7
Spandau 04 (GER) 4
Jug (CRO) 4
Posillipo (ITA) 3
OSC Budapest (HUN) 2
Vasas (HUN) 2
Jadran Split (CRO) 2
Catalunya 1
Barcelona 1
Atlètic Barceloneta 1
Tenim un objectiu ambiciós i ens volem classificar per a la final a vuit. Fa tres anys que lluitem per ser on som ara
Sergi Cabanas
cn sabadell
Aquesta temporada ens hem proposat resoldre tots els partits de casa amb victòria
Fran Fernández
jugador atlètic barceloneta

Garcia, Estrany i Delgado

La participació catalana en la lliga de campions es completa amb tres jugadors. El nom més significatiu és el de Xavi Garcia, jugador del Jug Dubrovnik. El barceloní s’ha convertit en una referència a Croàcia. Va ser un dels artífexs de l’excel·lent temporada 2015/16 del Jug, que va culminar amb la victòria en la final de la lliga de campions a Budapest i amb l’equip nacional croat, amb el qual va debutar el 2016 després de nacionalitzar-se, s’ha penjat una plata olímpica i un or en el mundial. És un dels puntals de l’equip. També ho són el barceloní Pere Estrany al Hannover alemany i Adrià Delgado a l’Steaua de Bucarest romanès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)