Atletisme

Atletisme

campionat d'europa

Mechaal: “Hi arribo millor que mai i vull lluitar per l’or”

Atletisme. El fondista palamosí i el lleidatà Ayad Lamdassem són els caps de files de l’equip espanyol i rivals per les places d’honor en l’europeu de cros de Samorin, a Eslovàquia

Fidel al seu tarannà, el palamosí Adel Mechaal (New Balance) no amaga les seves intencions i arriba a l’europeu de cros de Samorin (Eslovàquia) amb el propòsit de conquerir el títol. “Sé que hi arribo molt bé, després dels millors entrenaments dels últims anys, i m’he mentalitzat per lluitar per l’or”, sentencia l’atleta de 27 anys. Mechaal va certificar el seu bon moment fa un parell de setmanes, amb un tercer lloc en el cros d’Alcobendas, només superat per dos grans especialistes africans, l’eritreu Aron Kifle i l’ugandès Timothy Toroitich. A les ordres d’Antonio Serrano, el fondista empordanès s’ha preparat a consciència prop dels 2.000 m d’altitud, al port de Navacerrada, i avui (11.50 h per TDP) confia que es podrà adaptar a l’orografia de l’hipòdrom de Samorin, amb diversos obstacles artificials. En les dues participacions anteriors en l’europeu de cros, Mechaal va ocupar el tercer lloc a Ièras 2015, i el vuitè a Chia 2016.

Mechaal considera que un dels seus rivals en la lluita per les primeres places serà el lleidatà Ayad Lamdassem, que havia estat el millor corredor espanyol en el cros d’Atapuerca i Sòria. Lamdassem, de 36 anys, és tot un clàssic del campionat i en set participacions no ha baixat mai del setè lloc. Els seus millors resultats van ser el subcampionat de l’edició del 2010 i el 2011. “Mirant els antecedents, penso que la pugna per la victòria pot estar entre vuit corredors, els quatre turcs, Ali Kaya, Aras Kaya, Özbillen i Arikan, els britànics Andrew Butchart i Andy Vermon, i nosaltres dos”, va avançar Mechaal en una entrevista a Radio Marca. I afegeix: “Els conec a tots bastant bé. Sé que són perillosos, però no els tinc por. Anys enrere potser els tenia massa respecte perquè pensava que eren millors. Ara ja m’hi enfrontat molts cops i a vegades m’han guanyat ells, i d’altres jo.” Mechaal i Lamdassem són els caps de files de la selecció espanyola, una de les aspirants a obtenir l’or en la classificació per equips.

Sense Ilias Fifa

Completen la convocatòria absoluta Jesús España, Javier Guerra, Daniel Mateo i Juan Antonio Pérez. Aquest cop no figura en l’equip el colomenc Ilias Fifa, que va ser detingut en l’operació Chamberí contra el dopatge i va ser suspès cautelarment durant dues setmanes. Tot i que amb pretensions més discretes, en l’expedició catalana a Samorin també hi figuren Mohamed Zarhouni (FCB), en la prova sub-23, Annasse Mahboub (AA Palamós), en la sub-20, i la banyolina Esther Guerrero (New Balance), que competirà en la nova modalitat del relleu mixt.

EL PROTAGONISTA

M’he estat preparant en altitud, al port de Navacerrada, i he fet els millors entrenaments dels últims anys
La victòria estarà entre els quatre turcs, els britànics Butchart i Vermon, Lamdassem i jo
Adel Mechaal
campió espanyol de cros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)