Esport i política

El COI no perdona els russos

Olimpisme. El Comitè Olímpic Internacional refusa convidar els quinze esportistes de Rússia que van ser absolts pel Tribunal d’Arbitratge de l’Esport als Jocs d’hivern de Pyeongchang, mentre que el Kremlin lamenta la decisió

L’enfrontament entre el Comitè Olímpic Internacional i la Rússia de Putin amb el TAS pel mig continua. Ahir, el grup encarregat de gestionar la participació de Rússia en els Jocs d’hivern de Pyeongchang va refusar convidar els quinze esportistes que van ser absolts pel Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) després d’haver estat suspesos pel COI per haver violat les regles antidopatge durant els Jocs de Sotxi el 2014 i haver estat col·laboradors necessaris en la manipulació de mostres d’orina. El COI considera que hi ha proves addicionals que contenen “traces de substàncies prohibides, proves de manipulació del perfil esteroide i informació confidencial facilitada per l’AMA”, segons un comunicat del COI.

El Kremlin va reaccionar immediatament a la mesura del COI: “Lamentem la decisió. Creiem que la resolució del TAS ha d’exonerar de totes les sospites els esportistes de Rússia”, va declarar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. I el ministre d’Esports rus, Pavel Kolobkov, va demanar que es respectés la decisió del TAS: “El COI ha de reconèixer la decisió del TAS. La declaració del COI és estranya, ja que viola les seves pròpies normes. Això, per descomptat, repercutirà en el desenvolupament del moviment olímpic.” Mentre que el president del COI, Thomas Bach, va admetre que el perdó del TAS “és una decisió extremadament decebedora” i va afegir que “el privilegi de ser convidat als Jocs requereix més que simplement una absència de sanció”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)