Més esport

Rècord de proves

Pyeongchang 2018. Per primer cop es disputaran més de 100 proves (102) en uns Jocs Olímpics d’hivern. Es posaran 259 medalles en joc

La competició a Pyeongchang s’inaugura oficialment avui. Durant setze dies, gairebé 3.000 esportistes de 93 delegacions diferents intentaran aconseguir una de les 259 medalles que es posaran en joc en 102 esdeveniments diferents. Mai abans s’havien superat les 100 proves en uns Jocs d’hivern. Tot i que en cauen dues respecte dels Jocs de Sotxi –eslàloms paral·lels de surf de neu masculí i femení–, el programa olímpic de Pyeongchang n’incorpora sis de noves: la prova per equips d’esquí alpí, el surf de neu aeri masculí i femení, la sortida en grup del patinatge de velocitat masculí i femení i els dobles mixtos de cúrling.

Les proves en pista coberta –hoquei sobre gel, cúrling, patinatge de velocitat, pista curta i patinatge artístic– es disputaran a Gangneung, una ciutat situada a la zona litoral del Mar del Japó. Més a l’interior, Alpensia és l’escenari de les pistes d’esquí de fons i biatló, els trampolins i la pista de bob. Les proves més alpines es disputaran a Bokwang Phoenix Park (surf de neu i esquí acrobàtic), Jeongseon (esquí alpí tècnic) i Yongpyong (esquí alpí de velocitat).

Els Jocs comptaran només amb la participació de tres esportistes catalans del Principat. L’únic amb aspiracions a medalla és la surfista Queralt Castellet, que disputarà els seus quarts Jocs en la modalitat de migtub. Els altres dos catalans seran el pilot de tobogan Ander Mirambell i l’esquiador d’alpí Quim Salarich, repescat a última hora gràcies a una plaça addicional aconseguida per l’equip espanyol. En els Jocs hi haurà dos catalans més de la Catalunya Nord: els germans Martin, que aspira a medalles, i Simon Fourcade.

NOVETATS

S’incorporen sis disciplines respecte dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)