Esquí

Hiroto Ogiwara, el japonès de 12 anys que revoluciona el freestyle a Andorra

Aquest cap de setmana s’han donat cita els millors riders del món en la catorzena edició del Grandvalira Total Fight

Amb només 12 anys, Hiroto Ogiwara ha trencat tots els esquemes en el món de l’snowboard. Aquest prodigi del freestlye s’enfronta aquest cap de setmana al Grandvalira Total Fight amb riders que li doblen l’edat, guanyadors de X Games i participants dels últims Jocs Olímpics de PyeongChang. 

Ogiwara, que va començar a practicar snowboard amb només 3 anys, s’atreveix amb salts de més de 18 metres i amb acrobàcies espectaculars a l’alçada d’autèntiques estrelles del snowboard. Tot i la seva joventut, el japonès ja competeix amb els millors professionals del panorama freestyle d’arreu del món i aspira a poder guanyar una medalla d’or en uns Jocs Olímpics.

Degut a la seva edat, l’organització del Grandvalira Total Fight va haver d’investigar si hi havia algun impediment jurídic, ja que és el rider més jove que ha participat mai en aquesta competició. Afortunadament, després de revisar i obtenir tots els permisos necessaris, Ogiwara pot participar en l’esdeveniment com tots els altres riders. 

El Grandvalira Total Fight en snowboard és un dels vuit esdeveniments més importants del calendari mundial en aquesta modalitat: World Snow Tour, sent màxima categoria Elit de la mateixa magnitud que esdeveniments com els X Games, Jocs Olímpics o l’Air & Style.

L’aposta decidida i continuada de Grandvalira per les modalitats més extremes dels esports blancs l’han convertit en un dels referents del continent europeu en freestyle. L’estació andorrana disposa avui en dia d'una de les ofertes més completes del sud d’Europa, gràcies als 3 snowparks accessibles per a tots els públics i nivells, i a les diverses escoles de formació per iniciar-se en aquesta disciplina. L’Snowpark El Tarter és un dels parcs pioners a la Península. Amb el pas dels anys ha anat ampliant i millorant les seves instal·lacions per poder oferir rondes llargues, amb mòduls i zones per a tots els nivells d’esquí i snowboard.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)