Ciclisme

L’èpica estrena d’Enric Mas

Ciclisme. El jove corredor d’Artà guanya la darrera etapa i Roglic, la Volta al País Basc

La Volta al País Basc va concloure ahir amb una etapa, entre Eibar i Arrate, d’una gran duresa, pel temps plujós i per l’irregular recorregut, que va coronar de manera brillant Enric Mas (Quick-Step). El jove corredor nascut a Artà (Mallorca), de 23 anys, va confirmar així el seu gran potencial. Mas, que havia arribat escapat amb tres ciclistes més (Verona, Mühlberger i De Gendt) a pocs quilòmetres del final, situat en l’últim dels vuit ports de muntanya de l’etapa, va aguantar de manera titànica fins a la línia de meta, evitant que el pilot el capturés. Darrere seu va entrar Mikel Landa (Movistar), que es va exhibir en els últims quilòmetres però no en va fer prou per eixugar els gairebé dos minuts d’avantatge que Primoz Roglic (Lotto) tenia com a líder de la general. L’eslovè va acabar primer tot i el contratemps que va tenir en el quilòmetre 4 de la jornada, quan es va veure involucrat en una caiguda massiva.

Després del triomf d’ahir, el primer com a ciclista professional, Enric Mas va manifestar: “La gent m’ha animat molt i això m’ha ajudat. Les rodes patinaven molt quan em posava dret. Dedico la victòria de l’etapa al ciclista mort a Mallorca aquesta setmana. Els polítics haurien de fer alguna cosa més amb aquestes coses.”

6a etapa (122,2 km)
1r. Enric Mas (Quick-Step) 3:17.34
2n. Mikel Landa (Movistar) a 12
3r. Ion Izaguirre (Bahrain) a 27
4t. Dylan Teuns (BMC) m.t.
5è. Nairo Quintana (Movistar) a 30
General
1r. Primoz Roglic (Lotto) 20:53.47
2n. Mikel Landa (Movistar) a 1.09
3r. Ion Izaguirre (Bahrain) a 1.42
4t. E. Buchmann (Bora) a 3.14
5è. Nairo Quintana (Movistar) a 3.19
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)