Esport i política

Catalunya, líder d’implicació

Jocs Mediterranis. El govern ha invertit més que cap altra administració en Tarragona 2018 amb 32,2 milions d’aportació directa i indirecta. Destaca el Palau d’Esports Catalunya (17,8)

La granítica “lleialtat” de la Generalitat de Catalunya, que s’ha mantingut inalterable a pesar de la greu situació política, s’ha traduït en una inversió directa i indirecta de 32 milions –sobre un pressupost global d’uns 98– destinats als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, la majoria dels quals han servit per construir i adequar instal·lacions. El govern català lidera el rànquing de les administracions amb una màxima implicació, que va començar amb el compromís entre l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el llavors president, Artur Mas, i que s’ha prolongat fins ara. Els jocs es disputaran en setze seus entre el 22 de juny i l’1 de juliol. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va detallar ahir tot el compromís de la Generalitat, en el qual destaca el Palau d’Esports Catalunya, que ha suposat una inversió de 17,8 milions i que serà una eina bàsica tant per als jocs com per al futur. El pavelló és modern, funcional i amb capacitat per a 5.000 espectadors. Serà la seu de la competició d’handbol. La seva posada en marxa, comptant la redacció del projecte –650.000–, les quatre fases de la construcció –15 milions les tres primeres i 2.190.178 la quarta– i les despeses de funcionament i l’activació durant els jocs –500.000–, ascendeix a 18.350.000 euros. Figueras també va fer referència a altres actuacions de la SGE, com ara la cessió del dret de superfície per a la construcció del complex Sant Jordi, la cessió del canal olímpic de Catalunya, la compra de material de gimnàstica i el finançament d’un punt de tecnificació de tennis de taula al Complex Educatiu de Tarragona. Igualment, el govern ha establert convenis amb l’Ajuntament i la fundació Tarragona 2017. La implicació també s’ha concretat en la col·laboració d’altres departaments.

Torra, en la inauguració

Figueras va assegurar que el president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha confirmat la seva presència en la inauguració del Palau d’Esports Catalunya, que encara no té fixada la data. “Estem convençuts que els jocs deixaran un llegat important a totes les seus pel que fa a la reforma d’equipaments, la creació d’ocupació, el foment de la pràctica esportiva i el desenvolupament econòmic”, va remarcar Figueras. Durant la roda de premsa realitzada a la seu de la representació territorial de l’Esport a Tarragona, va posar èmfasi en “l’acord polític entre les administracions que permetrà celebrar uns jocs de primer nivell”. També hi va intervenir el comissionat dels jocs Javier Villamayor, que va recalcar el lideratge del govern català en la implicació econòmica i va destacar-ne la lleialtat a pesar de la convulsió política.

EL PROTAGONISTA

La lleialtat ha estat la tònica. El president Quim Torra serà en la inauguració del Palau d’Esports perquè es visualitzi i per donar-hi la màxima solemnitat
Els jocs deixaran un llegat important, tant per la reforma d’equipaments com pel foment de la pràctica esportiva
Gerard Figueras
SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT
El Palau d’Esports segueix el criteri de la màxima funcionalitat i de les directrius europees de sostenibilitat
L’acord entre les administracions permetrà celebrar uns jocs de primer nivell. Volem que siguin els millors de la història
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)