Més esport

La vilanovina Paula Raya celebra la plata emocionada

Gimnàstica artística. Obté una brillant segona plaça en la final de paral·leles asimètriques i guanya dos metalls després d’haver estat tercera per equips amb la saltenca Nora Fernández

La seva entrenadora i la resta de l’equip la van abraçar quan va acabar el seu exercici de paral·leles asimètriques, el darrer de les vuit participants. No en va, la percepció era immillorable, però calia la confirmació, el veredicte dels jutges. Segons tensos, d’incertesa, però plens d’expectatives, fins que l’electrònic va reflectir la puntuació –12.700 punts desglossats en 5.500 de dificultat i 7.000 d’execució sense penalitzacions– que van atorgar a la vilanovina de 19 anys Paula Raya la medalla de plata rere la francesa Louise Vanhille: 13.166 punts. Un premi majúscul i molt celebrat si tenim en compte, a més, que no figurava entre les convocades inicials per la federació i que va entrar en l’equip substituint la gironina Laura Bechdejú. La sevillana Ana Pérez, bronze en el concurs complet del dia abans, que aplega les 24 millors gimnastes de totes les disciplines, va acabar cinquena després de rebre un punt de penalització per una caiguda. Raya es va mantenir ferma, va aprofitar els errors aliens –amb una trompada esfereïdora d’una italiana– i es va penjar la seva segona medalla dels Jocs Mediterranis. Al costat de la saltenca Nora Fernández, ara lesionada, i de la resta de l’equip, format per Ana Pérez, Helena Bonilla i Cintia Rodríguez, van obtenir el bronze per equips diumenge passat.

Força públic

El recinte reusenc va presentar una bona entrada, sobretot si ho comparem amb altres competicions que s’han disputat fins ara. A la porta es va continuar demanant l’entrada, fet que, per exemple, ja fa tres dies que no passa en els partits d’handbol que es juguen al Palau d’Esports Catalunya i ahir també en la lluita a Vila-seca.

LA PROTAGONISTA

Estic molt feliç. Les altres estaven fallant i era la meva oportunitat de guanyar una medalla i al final ho he aconseguit. No m’esperava un resultat tan bo
Estem treballant molt per intentar obtenir una plaça per equips per anar als jocs olímpics de Tòquio 2020
Paula Raya
GIMNASTA
Paral·leles asimètriques
1a. Louise Vanhille (FRA) 13.166
2a.Paula Raya (CAT) 12.700
3a.Lucija Hribar (ESL) 12.533
4a.Giada Grisetti (ITA) 12.533
5a.Ana Pérez (ESP) 12.433
6a.Tutya Yilmaz (TUR) 12.033
7a.Lara Mori (ITA) 11.766
8a.Farah Salem (EGI) 10.466
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)