Espanya tomba Sèrbia i accedeix a les semifinals

Handbol. L’equip de Jordi Ribera va tenir un partit còmode contra Sèrbia, que no es va acostar mai en el marcador. El rival d’Espanya en les semifinals serà Croàcia, que va guanyar Eslovènia

ESPANYA 35 SÈRBIA 25

ESPANYA:Biosca, Pecina, Fernández (4), Garciandia (2), Bazán, Montoro (3), Gómez (3), Ariño (4), Goñi (1), García, Costoya (1), Figueras (4), Cañellas (2), Dúixebaev (4), Hernández (1) i Odriozola (6).SÈRBIA:Milic (5), Milosavljev, Jevtic (3), Sotic (1), Zivkovic (1), Milenkovic, Maticic (2), Dukic (4), Vuckovic, Gojkovic, Babic, Vorkapic (4), Stevanovic (3), Sretenovic i Ratkovic (2)PARCIALS:3-1, 8-1, 10-2, 13-4, 17-8, 20-11; 23-12, 27-14, 29-17, 32-20, 33-23 i 35-25.ÀRBITRES:Deche, Ghouarda i De Castro.

La selecció espanyola d’handbol va accedir a la semifinals dels Jocs Mediterranis gràcies a la còmoda victòria contra Sèrbia en els quarts de final (35-25). Des dels primers minuts només hi va haver un equip sobre la pista del pavelló de Campclar. Els de Jordi Ribera no van tardar a assolir un parcial de 5-1 que va obligar el tècnic serbi a sol·licitar un temps mort. Però les seves instruccions van servir de ben poc perquè l’equip espanyol va continuar la seva ofensiva sense gaires miraments. La combinació amb una defensa implacable sobre l’atac serbi el va dur a un 8-1 en el segon parcial i a un avantatge que ja era de nou gols en el quart (13-4). Espanya va marxar al descans amb mitja classificació al sarró (20-11), però no va reduir el gas en la segona part i va continuar ampliant la diferència. Sèrbia havia posat un cert ordre en la seva línia ofensiva en els últims minuts de la primera part i els primers de la segona, però no trobava la manera de contenir l’atac rival. Difícilment els de Ribera havien de patir. En el minut 40 ja dominaven de tretze gols (24), l’avantatge màxim fins al moment. Sèrbia va aconseguir reduir la diferència en els últims minuts fins al desavantatge final de deu gols (35-25).

L’equip espanyol jugarà divendres les semifinals contra Croàcia, que ahir al matí va derrotar en un partit molt més igualat –i curt de gols– la selecció eslovena (17-16). L’equip balcànic serà un dels rivals d’Espanya en la primera fase del mundial d’Alemanya i Dinamarca 2019, juntament amb Macedònia, Islàndia, Bahrain i Japó.

L’altra semifinal dels Jocs Mediterranis la jugaran Tunísia i Turquia, que ahir van derrotar, respectivament, Algèria (30-25) i Portugal (28-25).

LES REACCIONS

Hem sortit molt activats i hem estat molt encertats en defensa i en atac, sobretot en atac perquè hem estat molt organitzats
En la segona part hem abaixat la guàrdia un moment, però la renda era clara
Jordi Ribera
SELECCIONADOR ESPANYOL

A semifinals amb quatre victòries

L’equip espanyol femení d’handbol es va assegurar el lideratge del grup A sense conèixer ni la derrota ni l’empat en vèncer el seu últim partit de la fase de grups contra Itàlia (28-21), al Vendrell. La selecció entrenada per Carlos Viver haurà d’esperar que avui finalitzi la fase de grups per saber contra quin rival s’enfrontarà en les semifinals, que es disputaran demà divendres. Les victòries anteriors les va aconseguir totes per més de deu gols: contra Eslovènia (29-17), Grècia (27-12) i Portugal (32-15).