Handbol

El cervell de la força

Handbol. El Bordils presenta els entrenadors dels equips sènior de les seccions d’handbol i voleibol, amb Albert Pijoan com a relleu de Carles Ramonet com a principal novetat

Sergi Catarain i Lluís Ferrer, la renovació dels quals es va fer oficial 48 hores després de la cinquena permanència a plata i encara amb el darrer partit de lliga per disputar. Ells són el primer i segon entrenador del Bordils, que ahir va aplegar els tècnics, capitans i delegats dels conjunts sènior al Blanc i Verd, en una mostra de la força d’un club, amateur en totes les seves esferes, en un poble que no arriba als 2.000 habitants, però que té l’equip d’handbol a la segona categoria estatal. I el femení competint també més enllà de l’àmbit català en la 1a estatal de voleibol.

Narcís Godoy i Tomàs Arias seran els tècnics del primer i el segon equip de la secció de vòlei, en el quart curs del club a la 1a estatal. Godoy relleva Txell González –l’entrenadora de l’ascens i en dues de tres temporades–, que manté les funcions de coordinadora de la secció.

Dos que eren tres

“No ens ho hem ni plantejat, això de la plaça. Aquest equip ens servirà per formar els joves. I si al final estem a dalt, millor. Voldrà dir que hem estat competitius i que els jugadors han estat ambiciosos”, va afirmar Jesús Mach, director esportiu de l’handbol. Albert Pijoan i Josep Mitjà, fins ara al Bordils C, dirigiran el segon equip a la lliga catalana, i Plàcid Perals i Lluís Mitjà ocuparan la banqueta al 2a catalana. El Bordils B va baixar per segon any seguit de la 1a estatal, amb la categoria recuperada l’estiu passat als despatxos. Carles Ramonet, el tècnic de l’ascens, deixa el club després de sis temporades.

“Hi ha jugadors, sobretot els joves, que han hagut d’estar tota la temporada al plata. Ja els ha anat bé. Però no han tingut els minuts que necessiten. I al segon equip els haurien anat molt bé, aquests minuts. Per a la formació del jugador va molt bé”, argumentava Mach sobre la situació del filial aquest curs, amb el primer equip perdent jugadors per retirada (Masmiquel i Pedraza), fitxatge (Huix, al Torrelavega), cessió (Pep Reixach mig any al Fraikin Granollers) o lesió –Gerard Farrarons a l’inici, Marc Prat a mig curs i Jairo Montes al final, les més transcendents.

Pendents

Mario Martínez, reincorporat al primer equip al darrer terç de lliga després d’una temporada a plata, provinent de La Roca, de la mateixa categoria, és de moment l’única baixa de la plantilla campiona de la copa catalana fa deu dies. I la d’Oriol Márquez, l’única oferta que fins ara ha rebut un jugador de l’equip; que al Blanc i Verd en tinguin constància. El pivot va rebutjar l’opció de jugar al Barça B, també a plata. “Ens aniria molt bé. Amb Gerard Farrarons recuperat i, si poguéssim comptar amb en Canyi, la banda dreta tindria molta qualitat”, explicava Mach en referència a les dues peces que podrien recuperar.

Farri ha estat gairebé tot el curs en blanc. Lesionat a la pretemporada, es va trencar els lligaments del mateix genoll el 2 de desembre en el seu primer partit de lliga quan va fer el 12-7 en el 28-22 contra l’Alcobendas, líder i equip que ha pujat a l’Asobal. Marc Canyigueral ha tancat tres anys a la màxima categoria, entre Aranda i Conca i, un cop tingui destinació com a docent, podrà valorar les opcions de tornar. L’altra peça clau de l’equip de l’ascens i les tres primeres permanències pendent de tornar és Esteve Ferrer. El Bordils espera la desvinculació del central banyolí del seu club les dues darreres temporades, el Tuïr.

“Son dos jugadors amb experiència i la qualitat dels entrenaments també canviaria”, argumentava Jesús Mach en referència a Ferrer i Canyigueral.

LA FILOSOFIA

“Per a la formació del jugador va molt bé que tinguin minuts de competició”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)