Espanya es penja l’or amb victòria en tots els partits

Handbol. L’equip de Carlos Viver, amb quatre catalanes, es va imposar a Montenegro en una final igualada però en què sempre va dominar

ESPANYA 27 MONTENEGRO 23

ESPANYA:Campos (3), Castellanos, Gutiérrez (5), Echevarría (2), García, González de Garabay (2) González (1), Fernández (8), Rodríguez (2), Hernández, Sans (2), De la Torre, Valdivia (2), Prieto i Boada.MONTENEGRO:Bulatovic, Konatar, Godec (3), Jaukovic (9), Marinovic, Agovic, Nenezic, Knezevic, Vukcevic, Ujkic (7), Premovic (2), Muratovic, Pavicevic, Despotovic (2) i Grbic.PARCIALS:3-2, 6-4, 9-5, 9-6, 10-9, 13-11; 15-13, 18-14, 21-15, 23-17, 24-20 i 27-23.

La selecció espanyola femenina d’handbol es va penjar la medalla d’or en vèncer en la final Montenegro (27-23). L’equip entrenat per Carlos Viver, amb quatre jugadores catalanes, tot i que sense la lesionada Ivet Mussons, va acabar la competició amb un ple de victòries en els sis partits que ha disputat entre la fase de grups i les eliminatòries.

L’equip rival va saltar a la pista exhibint poder físic, en especial gràcies a la potència de Djurdjna Jaukovic, per bé que l’equip espanyol va poder respondre amb una bona defensa i l’efectivitat en el contraatac. Mercedes Castellanos va estar molt inspirada sota els pals, tot i que les de Viver tampoc van ser capaces d’aconseguir avantatges de més de tres gols en els primers minuts.

Gutiérrez va fallar un llançament que hauria fet pujar el 10-8, i Despotovic ho va aprofitar per igualar el partit a 9 gols en la recta final de la primera part. Un gol en l’últim segon va donar un avantatge de dos gols a Espanya (13-11), però la segona part s’entreveia molt oberta.

Montenegro només va necessitar tres minuts de la represa per assolir l’empat (13-13), encara que la reacció va ser contrarestada amb transicions ràpides de la defensa a l’atac i, amb l’efectivitat d’Alicia Fernández davant de porteria. De l’empat es va passar al 21-15 amb un parcial de 8 a 2. La defensa va ser clau en els últims minuts, en els quals Espanya aconseguia mantenir la diferència pels voltants dels quatre gols. Una embranzida li va permetre assolir l’avantatge màxim (24-17), i només el relaxament final va permetre a Montenegro retallar la diferència en els últims minuts.

Final masculina

L’equip espanyol masculí, entrenat pel català Jordi Ribera, lluitarà avui per la medalla de bronze contra Turquia (10.30 h). La final tindrà lloc entre Tunísia i Croàcia (13 h).