Atletisme

Barcelona posa el llistó

Els millors atletes del panorama català i espanyol es reuneixen a Barcelona en un míting internacional de molt de valor

El nivell està garantit perquè els protagonistes ultimen els preparatius de cara a l’europeu de l’agost

Amb el campionat d’Europa de Berlín –del 7 al 12 d’agost– a la cantonada, Barcelona s’engalana avui per ser el marc del míting internacional Ciutat de Barcelona. L’estadi Joan Serrahima gaudirà, a partir de les 19.30 h, d’una de les millors proves del panorama estatal i avaluarà l’estat i la forma de les primeres espases de l’atletisme català, espanyol i internacional, que ja mira cap a la gran cita del mes que ve. “Falta un mes per a l’europeu i tots estem afinant. Estem gairebé en el nostre millor estat de forma. En el meu cas és així i espero fer una bona cursa i fer la meva millor marca de la temporada”, va explicar ahir Esther Guerrero durant la roda de premsa de presentació de la competició internacional que es disputa avui a Barcelona. “És una oportunitat magnífica. Que la gent de Barcelona pugui venir a animar i donar-nos forces en els últims 100 metres de la cursa és un goig”, hi va afegir Adel Mechaal, que va insistir en la importància que té que vinguin atletes internacionals per apujar el nivell. “Serveix per millorar”, va afirmar.

L’atleta de Palamós és una de les figures del míting i intentarà córrer els 1.500 metres per sota de 3:38.10, la millor marca europea de la temporada. També hi participarà el barceloní Llorenç Sales, que intentarà aconseguir la mínima per al campionat d’Europa de Berlín. “Tant de bo ho aconsegueixi. Hi haurà molt nivell”, va comentar Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d’Atletisme, que es va encarregar de presidir l’acte d’ahir. També competirà en els 1.500 metres el kenyà Silas Kiplagat, subcampió del món el 2011 i autor d’una de les millors cinc marques de tota la història (3:27.64). En els 800 metres, un kenyà també destaca per sobre de la resta, Nicholas Kipkoech, que encapçala el cartell d’una cursa on també hi haurà Álvaro de Arriba i Daniel Andújar, entre altres.

Un altre dels grans noms de la cita internacional d’avui a Barcelona és el de Bruno Hortelano, que intentarà rebaixar la seva millor marca de l’any en els 200 metres llisos. L’italià Eseosa Desalu i Kyle Greaux, de Trinitat i Tobago, són, presumiblement, els seus grans rivals avui a la tarda.

En l’apartat femení, Esther Guerrero és una de les grans esperances en els 800 metres llisos. L’atleta de Banyoles, que assegura que està en un bon moment de forma, és la gran dominadora de la distància i s’enfrontarà a atletes com la cubana Rosemary Almanza o la ugandesa Halima Nakayi. També estarà sota el focus català de la competició Estela Garcia, que competirà en els 300 metres. L’atleta de Vilanova i la Geltrú, flamant medallista en els Jocs del Mediterrani, intentarà obtenir una bona marca en una cita internacional de Barcelona que mira, inevitablement, cap a l’europeu de Berlín.

LES FRASES

Córrer a casa i que la gent et pugui venir a animar en els últims metres és un goig per als que som d’aquí
Adel Mechaal
Falta un mes per a l’europeu i estem afinant per estar en el millor estat de forma. Volem fer bones curses
Esther Guerrero
Hem aconseguit reunir atletes de molt nivell catalans, espanyols i internacionals
Joan Villuendas
president federació catalana

Maria Vicente no hi competirà

Després de fer un europeu sub-18 impecable a la ciutat hongaresa de Gyor i erigir-se en la gran figura del campionat durant el cap de setmana passat, en què es va penjar la medalla d’or de l’heptatló i el triple salt, Maria Vicente era un dels atractius en aquest míting internacional que es disputa avui. Tot i estar-hi inscrita i que l’organització donés per feta la seva presència, el seu entrenador, Fernando Martínez, va assegurar a aquest diari que la jove atleta de l’ISS l’Hospitalet no hi competiria per poder descansar amb vista a les proves del cap de setmana vinent. Vicente reapareixerà en la copa de federacions autonòmiques que es disputarà a Granollers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)