Waterpolo

David Martín troba la fórmula

Europeu Barcelona 2018. El tècnic barceloní ha sabut conjuntar un equip de jugadors consagrats i joves valors per tornar a conduir la selecció espanyola a un gran podi internacional

La reverència del tècnic Dejan Savic al barceloní David Martín després de la final de l’europeu de Barcelona va ser la mostra més gràfica i evident que la selecció espanyola s’ha tornat a guanyar el respecte dins del concert del waterpolo internacional. L’entrenador català, al capdavant del cos tècnic, ha trobat la tecla per tornar a conduir el combinat estatal a un podi d’un gran campionat després de gairebé una dècada de travessa pel desert, des de la plata del mundial de Roma 2009. Amb Felipe Perrone com a director d’orquestra dins la piscina, Martín ha sabut conjuntar un equip de jugadors consagrats amb altres joves promeses, i ha trobat la fórmula i l’estil de joc per tornar a ser competitiu davant les primeres potències mundials.

Més enllà d’haver tingut la totpoderosa Sèrbia contra les cordes, el tècnic barceloní valora la trajectòria del seu equip durant el campionat: “Aquesta selecció ha estat competitiva en tots els partits, no n’hem perdut cap i això era molt important. La idea era aquesta, que cada partit fóssim competitius i que cada cop anéssim a més.” El repte del seleccionador serà a partir d’ara continuar en la mateixa línia en les pròximes cites internacionals: “Hem demostrat que podem lluitar amb els millors, però hem de tornar a ser humils. Tenim molt marge de millora, però els resultats s’aconsegueixen treballant i amb humilitat. Guanyar una medalla és molt complicat, però encara ho és més mantenir-se molts anys a l’elit i aquest és l’objectiu que hem de buscar.”

La lògica decepció d’haver perdut una final en la tanda de penals no pot amagar la trajectòria ascendent de l’equip espanyol durant la competició a les piscines Bernat Picornell. “Ha estat com una bola que anava creixent, amb els jugadors i els aficionats cada cop més il·lusionats i amb ganes de disfrutar. Hem trobat la nostra identitat, el nostre estil de joc, molt vistós i amb una defensa de deu”, destaca Dani López Pinedo, un dels grans protagonistes del campionat, escollit millor porter i que va ser ovacionat durant diverses fases de la final contra Sèrbia. En aquest sentit, Felipe Perrone, el metrònom de l’equip, també valora el pas endavant que ha fet la selecció: “Hem sabut contrarestar el joc vertical de Sèrbia i hem vist que jugant així som capaços de competir contra qualsevol. Hem fet el partit gairebé perfecte. Hem portat la iniciativa durant molts minuts i només els mínims detalls han fet que el partit s’hagi hagut de resoldre en els penals.” Un altre dels veterans, el capità Marc Minguell, valora l’aportació de les noves generacions de jugadors: “Els joves tenen un futur espectacular. Han portat els més veterans a fer un campionat increïble i arribaran allà on vulguin.” Minguell es va incorporar a l’equip en la fase final de preparació per a l’europeu després d’haver estat sotmès a una operació de menisc. “Si m’haguessin dit fa un mes i mig que estaria aquí amb una medalla de plata penjada no m’ho hauria cregut. No puc demanar res més. Estic molt content i orgullós d’haver pogut ajudar l’equip al cent per cent”, va etzibar el jugador del Mediterrani després de la final.

Un dels joves valors de la selecció espanyola és el terrassenc de 19 anys Álvaro Granados, que en la final va tornar a demostrar que no li tremola el pols ni a dins ni a fora de l’aigua. “Hem crescut molt durant el campionat i aquesta medalla ens reforça i ens dona molta confiança que podem competir i guanyar a qualsevol. Si seguim treballant amb aquesta dinàmica, aquesta generació pot donar molta guerra”, adverteix.

LES FRASES

Guanyar una medalla és molt complicat, però ho és més mantenir-se molts anys a l’elit
David Martín
seleccionador espanyol
Això és el principi de la nostra història i ens ensenya el camí per mantenir-nos a dalt
Felipe Perrone
jugador de la selecció espanyola
Aquest campionat ha estat com una bola, que anava creixent, cada cop més il·lusionant
Dani López Pinedo
millor porter de l’europeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)