Hoquei sobre herba

Els ‘shoot-outs’ condemnen Espanya en la semifinal del mundial

Hoquei herba.El temps reglamentari del partit contra Irlanda ha finalitzat amb empat (1-1). Les d’Adrian Lock han empatat en el tercer quart

La selecció espanyola femenina d’hoquei herba, amb set catalanes a les seves files, ha perdut avui contra Irlanda en els shoot-outs la semifinal del mundial que es juga a Londres. El temps reglamentari ha finalitzat amb empat (1-1). Tots dos equips han fet dos gols en la primera tanda de cinc llançaments. Per part del conjunt estatal han marcat la catalana Gigi Oliva i la valenciana Lola Riera, amb una excepcional vaselina. En la segona tanda, Oliva no ha pogut batre la portera rival i Irlanda ha fet el gol definitiu.

Irlanda s’ha avançat tot just arrencar el partit amb un penal córner. El conjunt d’Adrian Lock ha superat un primer quart complicat i, a poc a poc, ha anat generant cada cop més perill davant d’un conjunt prou tancat al darrera que buscava el contraatac. Alicia Magaz ha empatat en una gran combinació en el tercer quart (39’). Irlanda, que mai abans no havia arribat tan lluny en un mundial, jugarà demà la final (17.30 h) contra Holanda, que va tenir una feinada però que finalment va derrotar Austràlia també en els shoot-outs: 1-1 (3-1). Espanya, per tant, lluitarà (15h) per obtenir el seu primer bronze en un campionat del món davant de les australianes, finalistes en l’edició del 2014 que es va endur Holanda..