Esports de muntanya

Medalles per a Sabata, amb el llaç groc, i Gonfaus

Muntanya. Les berguedanes van dominar el mundial júnior a Itàlia

Clàudia Sabata i Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) van guanyar quatre medalles en el campionat del món júnior de curses de muntanya, que es va dur a terme a Itàlia el cap de setmana i que van haver de disputar amb la selecció estatal. Sabata, en el seu darrer any a la categoria sub-23, ho va fer amb el llaç groc per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans en el seu dorsal –ja l’havia dut, el llaç, en la World Ski Mountaineering Master a la Xina i a l’estatal d’esquí de muntanya a Candanchú. Clàudia Sabata va ser segona en la cursa vertical, darrere la suïssa Alessandra Schmid, i, en la prova en línia, va revalidar el títol que va aconseguir el 2017 a Arinsal amb més de 15 minuts d’avantatge respecte de la russa Ekaterina Ryazanova, segona i bronze en la vertical. Iu Escolà (CE Rubí) va ser setè en les dues curses masculines.

Laia Gonfaus va guanyar l’or en les dues modalitats en categoria Youth A. En línia la corredora de Gironella, de 17 anys, va avantatjar de vuit minuts l’andorrana Andrea Sinfreu, segona i, en la vertical, el marge respecte de Sinfreu, també plata, va ser inferior al mig minut.