Atletisme

Lara, a 4 centèsimes

Jornada de qualificació. La velocista de Sant Boi (11.65) es va quedar a un sospir d’accedir a les semifinals de 100 m. Tampoc van poder superar el primer sedàs Ike, Porras i Martín

Ni el tartà blau marí de Berlín, ni l’ambient més aviat fred en una sessió de tarda sense finals, ni les condicions meteorològiques van tenir els efectes miraculosos de la pista talismà de Getafe, l’escenari fa quinze dies del campionat d’Espanya, i cap dels velocistes de la selecció espanyola, entre ells els catalans Patrick Chinedu Ike, Cristina Lara i Aleix Porras, van poder passar ahir el sedàs de la primera eliminatòria dels 100 m i els 400 m tanques de l’europeu.

A priori, qui tenia més possibilitats era Ike, el flamant recordista català de 100 m d’origen nigerià (10.16), inclòs en la llista a última hora després que la IAAF li atorgués el transfer corresponent al seu procés de nacionalització espanyola. L’atleta del Playas de Castelló va fer una bona sortida i a mitja cursa semblava ben col·locat, però des del carrer u no tenia les millors referències i va anar cedint terreny en el tram final. Va acabar sisè de la sèrie amb 10.54, i l’últim temps de repesca per a les semifinals va ser de 10.40. El rendiment de Cristina Lara (FC Barcelona) va ser similar. Va acabar sisena de la seva sèrie amb 11.65, el lloc que li corresponia per marca. En el seu cas, però, es va quedar molt més a prop d’accedir a les places de repesca, a només 4 centèsimes, ja que es va passar amb 11.61. Tant Lara com Ike continuaran a Berlín fins diumenge perquè figuren en l’equip titular dels relleus de 4x100 m.

El jove lleidatà Aleix Porras (FC Barcelona), de 19 anys, tampoc va poder oferir la seva millor versió en els 400 m tanques. L’atleta blaugrana, el més jove amb diferència de la seva sèrie i amb pitjor marca, no va poder evitar el sisè i últim lloc amb un registre de 51.69. La seva marca en el campionat d’Espanya havia estat de 50.54. L’actuació catalana en la minisessió d’ahir es va tancar amb el llançador de martell Pedro José Martín (FC Barcelona), un altre dels debutants en un gran campionat absolut. Després de dos nuls, el blaugrana va acreditar un intent vàlid discret de 67,56 m, molt lluny dels 73,19 m amb què es va passar a la final.

LES FRASES

M’havia deixat d’entrenar fins que no vaig rebre l’autorització. Em sap greu no haver aconseguit l’objectiu
Patrick Chinedu Ike
No ha estat el meu dia, he sortit lent, sense ritme. Competir aquí era un èxit. Hem après l’experiència
Aleix Porras
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)