Tennis

La federació matisa l’exdelegat Pruna

Tennis. Assegura que no té la intenció de tancar les delegacions i que només es discrepa sobre el model

La Federació Catalana de Tennis va informar que no té la intenció de tancar les delegacions territorials, com havia advertit a aquest diari Joan Pruna, exdelegat de la Delegació de Girona que va dimitir del seu càrrec per discrepàncies amb la federació. “No és cert. Una altra cosa és que el model territorial pugui ser diferent del que volen les delegacions. Som una única federació, i a vegades sembla que estigui dividida en quatre”, asseguren fonts oficials de la federació. “Amb el model actual, les delegacions tenen les seves eleccions pròpies, i això vol dir que poden tenir un model diferent al del president de la federació. No té gaire sentit que cadascú treballi a la seva manera. El normal seria que hi hagués un model únic. Podem discrepar, però que hi ha d’haver delegacions no es discuteix.”

Les mateixes fonts van precisar les declaracions de Pruna sobre els beneficis generats per les delegacions i destinats a eixugar el deute de la federació, que pujaria a uns 6 milions d’euros. “A nivell ordinari la federació no té pèrdues. El que passa és que arrossega el deute del Centre Internacional de Tennis de Cornellà des de fa gairebé vint anys. És tan gran que els beneficis que genera la federació els ha de destinar a pagar-lo. El dia que es vengui Cornellà es podran començar a reinvertir aquests beneficis.” “No és que no s’escoltin les federacions [com també va denunciar Pruna], és que no hi ha recursos per invertir.”

La federació podria fer efectiva la venda de Cornellà en unes setmanes, cosa que evitaria que entrés en concurs de creditors: “La situació de la federació és molt crítica, com ja es va informar als clubs en l’última assemblea, però encara que s’entrés en concurs de creditors això no significara que la federació desaparegués.”

Pruna va advertir que la delegació de Tarragona podria seguir les mateixes passes que la de Girona, però fins ahir la federació catalana no tenia constància de cap altra dimissió. Fonts d’aquest diari van informar que a final d’estiu se celebrarà una reunió de la delegació tarragonina i que hi ha moltes possibilitats que es produeixi una nova dimissió en bloc.

En absència de govern a Girona, els estatuts de la federació permeten designar una junta gestora fins a les pròximes eleccions a la delegació, que han de coincidir amb les eleccions a la presidència de la federació. En tornar de vacances, la federació estudiarà què ha de fer en aquest sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)