Natació

Una feina ben feta, vuit proves i vuit medalles

Natació. En una temporada de canvis Núria Marquès brilla en l’europeu paralímpic, mostra que és molt completa, i puja al podi en proves dels quatre estils

Va disputar vuit finals i va guanyar vuit medalles, dues d’or, quatre de plata i dues més de bronze en l’europeu paralímpic de Dublín. Núria Marquès, de 19 anys, va brillar amb llum pròpia en la gran competició d’aquest any i va mostrar que és una nedadora molt completa, ja que va pujar al podi en proves dels quatre estils. En el compendi dels quatre estils, en els 200 m estils la de Castellví de Rosanes va ser la campiona, mentre que en l’esquena va guanyar l’or en els 100 m. En la braça va ser subcampiona en els 100 m; en la papallona va disputar els 100 m i va ser tercera, mentre que en l’estil lliure va disputar els 400 m –segona–, els 100 m i va repetir subcampionat i els 50 m, amb un tercer lloc. També va formar part del relleu estatal 4x100 m estils –34 punts, amb un segon lloc–, i va completar les vuit proves i les vuit medalles. Núria Marquès, campiona olímpica i mundial paralímpica, sempre ha disputat moltes proves en els grans campionats i ha aconseguit un bon nombre de medalles, però mai com ara.

El millor, els 200 estils

Dels resultats en l’europeu Núria Marquès comenta que es queda amb la victòria en els 200 m estils: “Era una prova en la qual tenia moltes expectatives i vaig millorar la marca personal. He millorat molt la braça i en els estils això compta molt. Vaig veure reflectit el treball fet a la braça en aquesta prova.” Aquesta temporada la nedadora del CN Sant Feliu es va centrar a millorar l’estil més fluix que tenia, la braça, i ha quedat satisfeta: “L’he millorat moltíssim, m’ha anat genial, he fet un pas molt gran en qualitat en aquest estil.” En general els seus temps en les proves no han estat els millors, però explica que venia de dues temporades molt fortes –Jocs i mundial–, i en aquesta s’ho han agafat una mica més amb calma.

Nedar tant com pugui

Durant els set dies de competició a Dublín va saltar a l’aigua en onze ocasions per disputar tres eliminatòries i vuit finals en la seva categoria S9, de discapacitat física. El cansament va passar factura al final, però com ella diu: “Estic acostumada a nedar moltes proves en tots els campionats, quasi el màxim de proves que pugui. Penso que encara em queda molt recorregut i que ara és el moment d’aprofitar que encara soc «jove», per nedar-ho tot. És veritat que acabes el campionat que no pots més i necessites vacances, però m’agrada molt nedar tantes proves.”

Núria Marquès descansarà un mes però ja pensa en la pròxima campanya, en què tindrà el mundial de Malàisia. El seu objectiu és continuar treballant per “millorar, millorar i millorar”. Com a esportista d’elit sap que en l’horitzó hi ha els Jocs de Tòquio 2020 i és un objectiu a mitjà termini: “Òbviament Tòquio és Tòquio. Uns Jocs Paralímpics no es viuen cada any. Sempre anem temporada rere temporada, però sempre mirant cap a Tòquio i mirant cap als Jocs, que és on podem demostrar el que realment valem.”

Any 2014
Campionat d’Europa 4 medalles 1 de plata i 3 de bronze
Any 2015
Campionat mundial 4 medalles 1 de plata i 3 de bronze
Any 2016
Campionat d’Europa 7 medalles 2 d’or, 3 de plata i 2 de bronze
Any 2016
Jocs Paralímpics 2 medalles 1 d’or i 1 de plata
Any 2017
Campionat mundial 6 medalles 3 d’or, 2 de plata i 1 de bronze
Any 2018
Campionat d’Europa 8 medalles 2 d’or, 4 de plata i 2 de bronze
Ha sigut un any de canvis, he canviat d’entrenador, he canviat a la Universitat i ha costat una mica més al principi
No crec que hagi fet totes les proves perfectes; sincerament crec que encara ens queda molt per millorar
Núria Marquès
No podia esperar res millor, són uns resultats excel·lents. He fet vuit proves i he guanyat vuit medalles. No puc estar més contenta
A mi personalment m’agrada molt nedar tantes proves perquè també és una manera de treure’s pressió, no et centres només en una
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)