Natació

Més de 2.700 nedadors a l’estany de Banyoles

Natació. Mireia Belmonte, Jessica Vall, Joan Lluís Pons, Guillem Pujol i Pol Gil seran els destacats de la 75a edició de la travessia, amb rècord d’inscrits

La travessia a l’estany de Banyoles establirà, aquest matí en la 75a edició, el rècord de participants amb més de 2.700 nedadors entre totes les categories. Destaquen, dels inscrits, Mireia Belmonte, Jessica Vall, Joan Lluís Pons, el blanenc Guillem Pujol o el també internacional i guanyador de la darrera edició, Pol Gil.

“Estem molt contents d’anunciar que el rècord de nedadors inscrits s’ha superat amb escreix i, per a la travessia, comptem ara mateix [ahir] amb més de 2.700 nedadors preparats per participar en una de les quatre proves de la travessia” va dir Albert Comas, el president del CN Banyoles. Els organitzadors van obrir, per celebrar l’efemèride, la campanya Fem vessar l’estany, des de la qual es volia batre el rècord de participants a la prova –era de l’any 2011, amb 2.350 inscrits–. “Més que mai aquest diumenge viurem a l’estany una gran festa de la natació catalana, perquè a la travessia hi tindrem nedadors procedents de més de 70 clubs de Catalunya, Catalunya del Nord i Andorra, així com nedadors independents de diferents punts de Catalunya i també nombrosos socis del nostre club”, valorava Albert Comas, que destacava la importància de la prova en l’àmbit del país: “Això és el que ha fet gran la travessia; els clubs catalans se l’han fet seva, és una prova interessant per a ells per a l’inici de la temporada, però també gaudeixen participant-hi molts nedadors amateurs, tant del nostre club com d’altres d’arreu de Catalunya, que tenen any rere any la data de la travessia senyalada al calendari.”

L’exjugador de waterpolo Jordi Sans, el piragüista del Club Natació Banyoles, Albert Corominas o l’atleta del mateix club, olímpica a Rio, Esther Guerrero, són altres noms destacats. Els rècords de la històrica prova els té, en la categoria femenina, Mireia Belmonte amb un temps de 24:52, el 2014. En la masculina el més ràpid és, des del 2005, el nedador del CN Hospitalet Kiko Hervás, amb 23:05. El guanyador del 2017, Pol Gil, s’hi va quedar a pocs segons: 23:19.

Un cop celebrades les proves, es farà per primer cop un dinar popular per celebrar l’aniversari de la travessia a les mateixes instal·lacions del club. Obert als participants i els seus acompanyants, es preveu una assistència de mig miler de persones. El CN Banyoles treballa també des de fa mesos en la recopilació de material gràfic, que es recollirà en el llibre La Travessia de l’Estany. Una història visual, que es presentarà el 21 d’octubre i que es podrà veure en dues exposicions a la capital del Pla de l’Estany. Hi ha, també, dues altres exposicions. Des d’ahir fins al 3 de novembre, el recull gràfic del 75è aniversari de la Travessia de l’Estany (Espai EatArt de la Fundació Lluís Coromina) i, del 12 d’octubre al 4 de gener l’exposició fotogràfica 75è aniversari de la Travessia de l’Estany (Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles).

Travessia general menors
1.000 m 10.30 h
Trofeu Dolors Feixas
400 m 11 h
Travessia general dones
2.115 m 11.30 h
Travessia general homes
2.115 m 12.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)