Rugbi

Samu Ezeala, decidit a jugar amb la selecció francesa

Rugbi. El català tramita el passaport francès per poder jugar partits oficials, i aquest cap de setmana disputarà un torneig amistós de rugbi a set amb l’equip del gall en el qual també participa la selecció espanyola

Cada cop queda més clar que Samuel Ezeala ha decidit jugar amb la selecció de França. El jove jugador català que pertany des de fa tres anys al Clermont-Ferrand, ho reconeixia ahir al vespre, en conversa amb aquest diari, des del Centre Nacional de Rugbi de Marcoussis, a la regió de l’Illa. Allà es troba concentrat amb l’equip francès de rugbi VII. “Si estic decidit a jugar amb França? Sí, més o menys. Però fins que no tingui la nacionalitat francesa no podré jugar partits oficials”, aclaria abans de confirmar que el seu passaport francès està en tràmits. “Fa temps que s’està tramitant, sí. El que passa és que només fa tres anys que visc aquí i me’n calen cinc. Però existeix la possibilitat que el procés es pugui accelerar”, assegurava.

Ezeala sí que pot jugar partits no oficials amb l’equip del gall i per això ha estat convocat per Jérôme Daret, el seleccionador francès de rugbi a set, per disputar un torneig amistós durant aquest cap de setmana, a Londres. Amb aquesta convocatòria, la federació francesa ha subratllat clarament la voluntat d’assegurar-se la possibilitat de comptar amb ell. Per altrea banda, entre els rivals que Samu Ezeala trobarà en el torneig amistós d’aquest cap de setmana hi ha els equips d’Alemanya, Anglaterra, Irlanda i… Espanya. “Ens enfrontarem a la selecció espanyola perquè és un torneig on tots jugarem contra tots”, explicava l’aler català a L’Esportiu. Serà, sens dubte, un França - Espanya on quedarà escenificada ben clarament la seva decisió.

Promesa del Top 14

A punt de complir 19 anys –els farà el pròxim 11 de desembre–, Samuel Ezeala és un dels jugadors més prometedors del Top 14, la millor lliga del món. En les sis jornades que s’han disputat aquesta temporada, ha actuat dues vegades com a titular en l’equip de Clermont-Ferrand i una més ha sortit des de la banqueta. De moment, el seu equip lidera amb autoritat la classificació, amb cinc victòries i només una derrota.

EL PROTAGONISTA

Si estic decidit a jugar amb França? Sí, més o menys. Però fins que no tingui la nacionalitat francesa no podré jugar partits oficials
Fa temps que tramito el passaport francès. Em calen cinc anys de residència i en tinc tres, però es pot accelerar el procés

Doble debut en el Top 14

L’any 2018 serà recordat per Samu Ezeala com el del seu sonat debut al Top 14, el 7 de gener. La brutal topada que va protagonitzar aquell dia amb l’immens Virimi Vakatawa, a més de provocar-li una commoció cerebral, va donar la volta al món. Vuit mesos després, el 25 d’agost, Ezeala tornava a la millor lliga del món. Era la jornada inaugural del curs 2018/19: va ser titular en la victòria de Clermont-Ferrand contra Agen (67-23) i va signar dos assajos. Després, en les cinc jornades següents, ha estat titular un cop més i ha sortit des de la banqueta en un altre partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)