Esport i política

Dos serveis d’atenció als clubs

Política esportiva. Aviat funcionaran a Barcelona, de manera paral·lela, el servei d’atenció i assessorament, de l’Ajuntament, i l’oficina d’atenció, de la UFEC, a conseqüència de les diferències entre els dos organismes

Els clubs de la ciutat de Barcelona disposaran d’un servei d’atenció i assessorament repetit, a conseqüència de l’estira i arronsa que hi ha entre l’Ajuntament de la ciutat i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Fins ara, només existia l’oficina d’atenció als clubs de Barcelona, gestionada per la UFEC des que va entrar en funcionament, el 2014, com passa en la desena de les que hi ha arreu de Catalunya. Però el conveni, signat en el seu dia pel govern de Trias i la Unió de Federacions, ha expirat aquest any i no ha estat prorrogat. De fet, l’Ajuntament de Barcelona ha convocat un concurs públic per assignar el servei, al qual la UFEC no s’ha presentat. Per què? En paraules del seu president, Gerard Esteva, “perquè és una deslleialtat de l’Ajuntament cap a una entitat sense ànim de lucre, com és la nostra”. Esteva considera que el govern d’Ada Colau “ha usurpat aquest projecte, que era una idea nostra, i ha llançat un concurs a la seva manera”.

No comparteix aquesta opinió la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza: “Jo treballava a l’Institut Barcelona Esports (IBE) quan, el 2012, va aparèixer aquesta idea com una de les propostes del pla estratègic de Barcelona. L’any 2014 vam donar contingut al projecte i se’ns va dir que havia de dur-se a terme amb una subvenció en conveni per a la UFEC. Ara, la nova llei de contractació determina que la gestió d’un servei com aquest s’assigni després d’un concurs públic”.

El concurs l’ha guanyat l’única proposta que s’hi ha presentat, de la qual l’Ajuntament de Barcelona no ha volgut donar detalls. Sigui com sigui, ben aviat posarà en funcionament el servei d’atenció i assessorament als clubs a l’edifici de l’IBE, situat a la muntanya de Montjuïc.

Paral·lelament, això sí, continuarà en funcionament l’oficina d’atenció als clubs de la UFEC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)