Patinatge

L’Olot i el Girona traslladen la seva rivalitat al mundial

Patinatge artístic. Demà lluitaran pel títol de grups de xou grans (19.10 h), que l’equip garrotxí ha guanyat onze vegades, els dos últims cops amb plata de les gironines

La puixant rivalitat entre el CPA Girona i el CPA Olot animarà el mundial de grups de xou grans, que demà es disputa a Mouilleron-le-Captif (19.10 h). L’equip garrotxí, que defensarà el títol aconseguit l’any passat a Nanjing amb la coreografia Soc innocent, és el dominador històric d’aquesta disciplina. Amb onze títols mundials des del 2003 –més dotze títols europeus i catorze d’Espanya, entre altres èxits–, l’equip entrenat per Esther Fàbrega parteix com a gran favorit al títol, que defensarà amb la coreografia de Ricard Planiol Without options (Sense opcions).

Però el Girona de Nuri Soler ja sap què és plantar cara a l’Olot. Ha guanyat un bronze i dues plates mundials des de la seva estrena, el 2015, i aquesta temporada ha aconseguit superar el totpoderós Olot per primera vegada. Va passar en l’últim campionat d’Espanya, celebrat a Avilés el març passat, en què les gironines es van imposar per un marge molt estret amb la coreografia Here I am (Estic aquí). L’eufòria per aquell títol, però, es va diluir en el campionat d’Europa, en què el Girona no va ser capaç d’acabar en zona de medalles i es va haver de conformar amb la quarta posició –la mateixa que en l’europeu 2016– a causa de dues errades tècniques.

Entre els favorits a les medalles també hi haurà els equips italians Royal Eagles i Fiumicello, que són els que van apartar el Girona del podi de l’europeu i que repetiran les coreografies Un oceano di ricordi i Homo homini lupus, respectivament. També caldrà tenir en compte les patinadores argentines del Vanguardia i el Millenium.

A més del CPA Girona i el CPA Olot, la representació catalana es completarà amb la participació del Reus Deportiu, que posarà en escena la coreografia Once upon a time. L’equip de Tarragona serà el primer que sortirà a la pista (19:10 h). L’Olot defensarà el títol en penúltim lloc i la competició es tancarà cap a les 20.35 h amb l’actuació del Girona.

La setmana passada, en la competició de grups petits, ja hi va haver participació gironina amb la quarta posició del PA Maçanet amb la coreografia Rat Lab.

1-Reus Deportiu Catalunya
Once upon a time
2-Vanguardia Argentina
Diaro de un amor
3-Cristal Skating Itàlia
The Prince and the enchanted princess
4-Millennium Argentina
La culpa
5-RC De Ker-Rolls Holanda
Así es la vida
6-KRC Rolling Holanda
Devoted/La sombre de María
7-Arcadia França
Revele toi
8-Royal Eagles Itàlia
Un oceano di ricordi
9-Fiumicello Itàlia
Homo homini lupus
10-CPA Olot Catalunya
Without options
11-CPA Girona Catalunya
Here I am

SORPRESA

Les gironines van superar les olotines en l’últim campionat d’Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)