Ciclisme

Edu Prades, el califa

Ciclisme. El ciclista d’Alcanar s’imposa en la volta a Turquia, del World Tour, i obté el triomf de més prestigi de tota la seva carrera com a professional

Edu Prades (Alcanar, 31 anys) és el tercer ciclista català que conquereix una volta de l’UCI World Tour, després de Joaquim Rodríguez i Marc Soler. El ciclista de l’Euskadi Murias va conquerir la victòria de la seva vida a la volta a Turquia en un final completament incert en la darrera etapa, a Istanbul, en què només l’irlandès Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) va aconseguir uns metres d’avantatge en la pujada final a la gran capital per alçar els braços. El triomf a la general es va decidir en els punts. Prades va esprintar com mai ho havia fet per assegurar-se el segon lloc de l’etapa i deixar prou enrere el kazakh Aleksey Lutsenko (Astana) –13è amb al mateix temps– per prendre-li el triomf final.

Prades, en el seu últim quilòmetre cap a la glòria, també va deixar enrere l’australià Nathan Haas (Katiuxa) i l’italià Diego Ulissi (Emirates), que havien començat segon i tercer la jornada. Es van quedar sense bonificacions i això els va deixar sense el gran premi final.

Per l’Euskadi Murias, equip que pretén succeir l’antic Euskaltel, aquesta és la segona victòria més rellevant de la seva història, després del triomf del jove escalador Óscar Rodríguez en l’etapa de la Camperona.

Per a Prades aquest és el seu segon triomf de la temporada després de la victòria a la general de la volta a Noruega. Li permetrà escalar lloc tant en el rànquing mundial com en l’UCI World Tour, en el qual només li resta la volta a Guangxi, a la Xina, la setmana vinent. En el seu palmarès professional també figura la copa Sabatini el 2015, el trofeu internacional de Filadèlfia el 2016 i el trofeu Joaquim Agostinho el 2013, totes curses molt menors de les que ha conquerit aquest any. Les victòries permetran a Prades fer el salt el 2019 a un dels grans equips del pilot internacional.

5a etapa
1r. S. Bennet (Bora) 3h36:28
2n. E. Prades (Euskadi) m.t.
3r. J. Drucker (BMC) m.t.
4t. M. Teunissen (Sunweb) m.t.
5è. S. Sajnok (Sprandi) m.t.
General
1r. E. Prades (Euskadi) 22h26:16
2n. A. Lutsenko (Astana) m.t.
3r. N. Haas (Katiuxa) a 0:04
4t. D. Ulissi (Emirates) m.t.
5è. F. Felline (Trek) m.t.
6è. R. Guerreiro (Trek) a 0:10
7è. D. Fernández (Delko) m.t.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)