Patinatge

L’espectacle ha de continuar

Patinatge. Els grans grups de xou catalans, liderats per l’Olot i el Girona, i els millors patinadors del país ompliran Fontajau dissabte en la segona edició del Catalunya Stars

El patinatge s’ha convertit en un dels pocs esports amb capacitat per omplir a vessar Fontajau. La segona edició del Catalunya Stars ja ha venut més de tres mil entrades anticipades –600 més que el 2017– i, per tant, es preveu un ple històric dissabte (18 h) coincidint, a més, amb un dels últims dies de Fires a Girona. L’esdeveniment, que arriba a final de temporada, no és només una exhibició dels grans patinadors i grups de xou de Catalunya i les comarques gironines, sinó una competició ferotge amb premis en metàl·lic per als participants i amb un format únic en què, a banda de la decisió que prengui el jurat internacional que s’ha convidat per a l’ocasió, també compta la puntuació del públic i els espectadors que ho mirin per la televisió, com a Eurovisió, a través de La Xarxa.

Els duels entre els uns i els altres no seran com de costum. Els 33 participants –la flor i nata del patinatge català– s’han dividit en tres equips i la suma de les actuacions i puntuacions de tots ells decidirà la classificació final. Així, el CPA Olot, campió del món de xous grans, compartirà objectiu amb equips petits, quartets, juvenils i campions d’Espanya i Catalunya individuals. En el mateix equip també hi haurà, per exemple, el cardoní Pere Marsinyach, actual subcampió del món.

El CPA Girona serà a l’equip blau, amb una de les millors patinadores catalanes de tots els temps, Mònica Gimeno, i amb el grup petit del PA Maçanet, entre d’altres. Carla Escrich, bronze en l’últim europeu, serà la líder del grup groc, on també hi haurà el grup gran del Reus Deportiu, quart en el mundial de França, i l’actual campió del món júnior, Pau Garcia.

Rivalitat a les xarxes

Fa setmanes que la federació catalana escalfa el Catalunya Stars a través de les xarxes socials amb l’aparició de diferents padrins per a cada equip, com ara els millors cuiners del món, els germans Roca, la nedadora Ona Carbonell, la cantant Nina o fins i tot el grup Di-versiones.

Per afegir més brillantor a l’esdeveniment, Fontajau canviarà el parquet per una pista absolutament blanca, que permetrà admirar encara més les diferents exhibicions dels patinadors. En la presentació d’ahir, el president de la federació catalana, Ramon Basiana, va admetre que és difícil pensar que el Catalunya Stars es pugui fer en algun altre lloc que no sigui Fontajau, i tampoc va oblidar que en l’horitzó del 2019 ja apareixen els World Roller Games. “Llavors haurem d’omplir un palau com el Sant Jordi, però la matèria primera ja la tenim.”

VOTACIÓ POPULAR

El públic de Fontajau podrà votar, i també els que ho mirin per la televisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)