Esports de muntanya

“No m’emociono com abans”

Curses de muntanya. Kilian Jornet assegura que la temporada 2018 és la millor de la seva carrera i confessa que ja no competeix amb les mateixes ganes de guanyar que en els seus inicis

En una entrevista que ha publicat el diari L’Équipe, Kilian Jornet reconeix que ja no competeix tan motivat com quan va començar la seva carrera. “Honestament, no tinc la mateixa motivació que abans. No sento la mateixa emoció al començament d’una cursa. Fa cinc o deu anys, guanyar les competicions tan mítiques que he pogut guanyar després era un somni. Quan l’he fet realitat, l’emoció ha estat molt forta. Avui, però, sento molt menys quan creuo una línia de meta. Em dic a mi mateix: he guanyat, el treball està fet. No és el mateix, en absolut”, explica. En la mateixa línia, assegura que la major part dels somnis que volia aconseguir durant vint anys de trajectòria els ha assolit en només tres. “És genial, però també ha minvat la meva motivació”, conclou.

Jornet, en tot cas, assegura que no li falten nous motius que l’esperonen a continuar fent curses de muntanya: “La pregunta sorgeix cada temporada, però encara trobo noves motivacions. Més que un fi en si mateix, la competició s’ha convertit en una eina. Mantenir un molt bon nivell físic i tècnic, provar els meus mètodes d’entrenament. Avui busco el plaer de competir en aquestes coses. Quan assajo un tipus de preparació i veig que els resultats es reflecteixen en la competència... Segueixo tenint ànima de competidor.” Amb 31 anys acabats de fer, el cerdà també troba nous al·licients al marge de les curses de muntanya. “Per sentir emocions comparables a les dels meus començaments com a competidor, m’embarco en nous desafiaments, especialment a les muntanyes. Guanyar totes aquestes curses m’ha fet adquirir notorietat i he pogut obtenir la confiança dels meus patrocinadors”, comenta.

Per explicar el que ara busca a la muntanya, Jornet utilitza l’exemple del seu doble ascens ràpid al cim de l’Everest, l’any passat: “Fer-ho em va fer sentir molt fort i em va obrir les portes d’altres èxits. Però, en termes de rendiment, el que realment recordo va passar tres dies abans de fer el primer cim, quan vaig fer una pujada ràpida entre el campament base avançat, a 6.400 metres sobre el nivell del mar, i els 8.400 metres del cim, en menys de sis hores. Aquell dia em vaig adonar que havia fet un molt bon procés d’aclimatació, que m’havia preparat adequadament. Per a mi, el nivell de rendiment d’aquell dia és molt més important que la culminació de l’ascens.”

La millor temporada

Pel que fa a la temporada 2018, en la qual les lesions li han impedit participar en algunes de les curses més importants del calendari i l’han obligat a abandonar-ne algunes altres, Jornet és clar i contundent: “Pel que fa al meu nivell de rendiment, em sembla que aquesta ha estat la millor temporada de la meva carrera. Vaig viure el millor moment a Suïssa, en la Sierre-Zinal, i en la Ultratrail Montblanc ho vaig fer molt bé, tot i que vaig haver d’abandonar per culpa d’un problema al peu.”

LES FRASES

Sento molt menys quan creuo una línia de meta. Em dic a mi mateix: he guanyat, el treball està fet. No és el mateix que abans, en absolut
La competició s’ha convertit en una eina, més que en un fi. Mantenir un molt bon nivell físic, provar nous mètodes d’entrenament

Avui, nou llibre a la venda

Jornet s’ha convertit en els darrers anys en un dels autors de no ficció més venuts en català. Dilluns Ara Llibres posarà a la venda la seva última obra, Res és impossible. El nou llibre parla de com afronta un corredor, esquiador i alpinista com ell els grans reptes que es proposa. Mostra, segons l’editorial, la part més íntima d’un esportista d’elit i les decisions que, segons ell, poden separar, en un segon, la vida de la mort en els esports d’exigència més extrema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)