Rugbi

Pacte per poder jugar a la Teixonera fins a final de curs

Rugbi. L’Ajuntament de Barcelona es compromet verbalment a fer una actuació mínima en aquest espai perquè sigui homologat i el Barça hi pugui jugar el que queda de temporada

Barcelona podrà ser el marc de partits de la divisió d’honor de rugbi durant el que queda d’aquesta temporada, si es compleix l’acord al qual es va arribar en la reunió que van fer dilluns la Federació Espanyola de Rugbi (FER) i l’Ajuntament de la capital catalana, en què també van ser presents la federació catalana (FCR), el Barça i els clubs més importants de la ciutat. En la trobada hi eren presents Alfonso Feijoo, president de la FER; Guillermo García de Polavieja, responsable d’instal·lacions i protocol de la FER; Xavier Olivella i Eulàlia Dordal, de l’Institut Barcelona Esports (IBE); Eduard de Vicente, gerent del districte Horta-Guinardó; Ignasi Planas, president de la FCR, i Francisco Peña, responsable de la secció de rugbi del FC Barcelona.

Les instal·lacions de la Teixonera, la Foixarda i la Mar Bella, els tres espais on l’equip blaugrana, l’únic de la màxima categoria que hi ha a Barcelona, ha disputat els seus partits aquesta temporada, van ser estudiades separadament perquè presenten una problemàtica diferent. La Teixonera va ser el que es va tractar de forma més extensa i el seu arranjament es va condicionar a una disponibilitat pressupostària de 500.000 euros, un fet que, tenint en compte la burocràcia que comportaria –i més encara en un any d’eleccions municipals–, no es podria resoldre abans de la tardor de l’any vinent. Es va valorar la possibilitat que l’entitat gestora d’aquest espai, la Fundació Marcet, assumeixi la inversió a canvi d’allargar la concessió municipal. En tot cas, per poder flexibilitzar fins a final de temporada el període d’homologació del camp de la Teixonera, la FER va exigir la modificació immediata de l’espai de seguretat a la zona d’assaig. Pel que fa a la Foixarda, només s’ha de reforçar el cautxú de la gespa artificial perquè pugui passar les proves de flexibilitat i resistència. Quant a la Mar Bella, la FER va demanar que durant els partits es retiri la vorada metàl·lica de la pista d’atletisme del cantó de mar, per motius de seguretat.

L’IBE es va comprometre, de paraula, a actuar en tots tres casos, especialment en la immediata intervenció a la Teixonera. “El districte i l’Ajuntament han adquirit un compromís verbal”, explicava ahir a aquest diari Francisco Peña, el representant del Barça en la reunió. Peña destacava la “bona predisposició de totes les parts” i celebrava que el consistori barceloní expressi la seva voluntat de “prioritzar els camps de rugbi” a la ciutat. Més escèptic es mostrava el president de la federació catalana, Ignasi Planas, que considera incomplet l’acord al qual es va arribar dilluns, en la reunió a la qual també va assistir. “Necessitem una resposta definitiva de l’IBE pel que fa als camps de rugbi de Barcelona”, reclamava.

PER A L’HOMOLOGACIÓ

La FER exigeix la millora de l’espai de seguretat a la zona d’assaig de la Teixonera

ELS ALTRES CAMPS

A la Foixarda i la Mar Bella calen menys actuacions que a la Teixonera

EL BARÇA

Hi ha satisfacció pel compromís adquirit per l’Ajuntament amb la FER
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)