Handbol

JANNA SOBREPERA

JUGADORA DEL NANTES

“Treballo, sobretot, pensant en el futur”

La jove promesa vallesana, de només 18 anys, s’estrena aquesta temporada en el Nantes aprofitant “una oportunitat que no podia deixar passar”

Mai no perdré el contacte amb la gent del Sant Quirze, són la meva família. Vaig començar allà quan tenia cinc anys!

La majoria d’edat de Janna Sobrepera (Sant Cugat del Vallès, 8 de setembre del 2000) ha coincidit amb la seva emancipació, com a esportista i com a persona. Des d’aquest estiu, la gran promesa de l’handbol femení català creix en el Nantes Atlantique Handball, en la lliga francesa.

Com es troba a Nantes? L’experiència està sent bona?
Boníssima, tant pel que fa a l’handbol com en la meva vida quotidiana. M’hi trobo molt a gust, amb el grup de companyes i amb els entrenadors. El club és fantàstic, té unes grans instal·lacions i m’ha ajudat molt en el dia a dia. Pensi que, a més de fer dues sessions d’entrenament diàries i d’estudiar francès, haig de portar la casa: anar a comprar, preparar les meves dietes setmanals, cuinar, rentar la roba...
Bea Escribano, Shandy Cabral i Eli Chávez, tres companyes que ha trobat a Nantes, la deuen haver ajudat en aquest sentit.
És un luxe tenir-les al costat. Quan no coneixes la ciutat, l’idioma, ni la resta de companyes, va molt bé tenir algú tan proper com elles. Em cuiden molt i m’aporten la seva experiència, perquè ja estan acostumades a viure lluny de la família.
Com està anant la temporada, per a l’equip i per a vostè?
Vaig començar tard la pretemporada, perquè vaig participar en el mundial júnior, a Polònia, i això ha retardat la meva incorporació. De moment estic complint els objectius que m’havia proposat i encara em queda un temps molt llarg per poder-los rematar. Quant a l’equip, vam arrencar bé i després hem passat una mala ratxa de la qual ja ens estem recuperat.
Per on passen els seus objectiu ara mateix, per créixer com a esportista o per aconseguir bons resultats esportius?
Soc molt jove i he vingut a Nantes, principalment, per créixer, per aprendre. Conèixer nous entrenadors, noves companyes, nous estils de joc. Si tot plegat va acompanyat de resultats bons, molt millor. No treballo a curt termini, ho faig pensant, sobretot, en el futur.
Com és que no ha preferit jugar uns anys en la lliga estatal i marxar amb una mica més d’experiència?
Se’m va presentar l’oportunitat de jugar en una de les millors lligues del món, de sortir a l’estranger, que era un dels meus somnis, i no la podia deixar passar.
Li agradaria jugar algun dia en un equip català, a la divisió d’honor?
Mai no es pot dir que no. Qui sap si algun dia torno a Catalunya i jugo en algun equip de divisió d’honor català. A tothom li agrada jugar a casa i en la màxima categoria. Mai diré que no a aquesta possibilitat.
Manté el contacte amb la gent del Sant Quirze?
I tant! Vaig començar a jugar allà, quan només tenia cinc anys. Són la meva família, és casa meva, i no hi perdré mai el contacte.
Participar com a protagonista principal en el mundial que es disputarà a Barcelona i Granollers, és el seu objectiu a llarg termini?
Evidentment. Treballo cada dia per poder ser triada entre les millors jugadores. Seria un honor, m’encantaria participar en aquest mundial que es jugarà a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)