Esport i política

La UFEC defensa la creació de la Unió d’Esports de Catalunya

Política esportiva. Respon a les crítiques del col·legi de professionals de l’esport dient que la nova organització no tindrà afany de lucre i emularà les organitzacions d’altres països

La UFEC defensa en un comunicat la seva iniciativa legislativa popular (ILP) per a una nova llei de l’esport davant les crítiques que va rebre del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC), que alertava del perill de privatitzar el sector a través d’una futura Unió d’Esports de Catalunya (UEC). “La unió que es proposa pretén ser l’organisme representatiu de les entitats privades sense afany de lucre emulant les organitzacions d’altres sistemes esportius”, assenyala el comunicat de la UFEC, que recorda que és un mandat del moviment olímpic que en les organitzacions esportives “no hi hagi intervenció de les administracions públiques”.

La UFEC assegura que el pacte nacional i la proposta de llei de la Secretaria General de l’Esport (SGE) “recull íntegrament” la proposta de llei que impulsen les federacions amb la seva ILP. “Existeix un acord entre les federacions i la SGE perquè aquesta última lideri la suma de propostes al text”, assenyala el comunicat, en què es convida el col·legi a trobar espais d’entesa.

La UFEC també nega que la futura llei suprimeixi els centres d’educació reconeguts sinó que s’hi afegirà la UEC, ja que aquesta és una “reivindicació històrica” de les federacions. També assegura que els criteris de distribució de les subvencions seguiran el model actual de concertació de la SGE.

Les llicències

Sobre l’acusació del col·legi que amb la nova llei s’obligaria qualsevol practicant d’una activitat esportiva a pagar una llicència a una federació, la UFEC assenyala que vol “dotar de coherència l’actual sistema”. “Ara ja s’obliga a acreditar-ne una ja sigui federativa, escolar o d’activitat física, però volem que la nova llicència sigui un vertader títol administratiu i que el preu sigui determinant pel Parlament de Catalunya com a preu públic i que la seva emissió es delegui a la UEC i a les seves entitats”, afegeix.

Respecte al Tribunal Català de l’Esport, la ILP aposta, segons la UFEC, pels mecanismes actuals de resolució de conflictes, com ara l’arbitratge i la mediació. Sobre la desaparició del registre d’entitats esportives, la UFEC també considera que davant la manca de recursos del registre és millor que la Generalitat assumeixi aquest registre. També nega que, com diu el col·legi, amb la nova llei hagi de perillar la Unió de Consells i la mateixa UFEC i que es posi en perill la regulació dels professionals de l’esport, ja que es mantindrà la llei del 2008 en aquest àmbit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)