Voleibol

El CVB Barça es garanteix la presència en la copa

Voleibol. Té el bitllet segellat per jugar a Las Palmas i s’assegurarà l’accés directe a la semifinal si derrota dissabte a casa l’Haro per 3-0 o per 3-1

El triomf del CVB Barça dissabte passat contra el Madrid Chamberí (0-3) li va garantir la seva presència en la copa que es jugarà a Las Palmas de Gran Canària del 22 al 24 de febrer, un nou èxit del conjunt que prepara l’argentí Hugo Gotuzzo. El Barça és ara mateix segon –7 triomfs i tres derrotes–i si manté aquesta posició privilegiada la setmana vinent quan hagi conclòs la primera volta, accedirà directament a la semifinal de copa, competició que juguen sis conjunts i en la qual el tercer, el quart, el cinquè i el sisè disputen en la primera jornada els quarts de final. A més, l’equip blaugrana evitaria el potent Logronyo, líder indiscutible de la superlliga, fins a la hipotètica final. Accedir a la copa era el primer gran objectiu de la temporada tal i com va remarcar Gotuzzo en l’arrencada del curs. L’última aparició del Barça en la copa va ser l’any 2015, també a Las Palmas. Va vèncer en els quarts l’Avarca Menorca (1-3) i va cedir en la semifinal contra el Leadernet (3-0). També l’havia jugada el 2013 quan va ser semifinalista.

El Barça té 21 punts, els mateixos que el tercer classificat, el IBSA CV CCO 7 Palmas –tot just l’amfitrió de la copa–, la principal amenaça, per tant, per arrabassar-li la posició. L’equip blaugrana, però, depèn d’ell mateix i serà segon si guanya per 3-0 o 3-1 dissabte a casa –pavelló de la Marina a les 19 h– l’Haro Rioja, el setè classificat. . Gotuzzo considera que el seu equip “va pel bon camí” i recorda la importància de vèncer el pròxim partit.

Escamilla, un altre cop

La receptora andalusa del Barça Ana Escamilla continua col·leccionant presències en l’equip ideal de les diferents jornades i també va ser una de les set jugadores triades en aquesta desena jornada. Escamilla va contribuir amb 12 punts en el triomf blaugrana i va estar també molt inspirada en la recepció. En les últimes jornades ha sobresortit per la seva capacitat anotadora.

Sis estrelles catalanes

Sis catalanes jugaran l’All Star femení el 29 de desembre a Valladolid. Silvia Araco i Camila Maldonado seran les representants del Barça. També han estat convocades les jugadores del Sant Cugat Aina Berbel i Mireia Orozco. El segon tècnic d’aquest equip blanc serà Rafa Ruiz (Sant Cugat). En l’equip verd hi seran les catalanes de l’Haro Rioja Patrícia Llabrés i Sara Esteban.

El Sant Cugat és el cuer

La creu pel que fa a la participació catalana és el mal moment del San Cugat, que acumula deu derrotes en deu jornades i és el cuer de la competició amb quatre punts perquè, encara bo, ha puntuat en les quatre derrotes per la mínima que ha encaixat (3-2). L’equip de Rafa ruiz no va tenir arguments dissabte contra el líder, el Logronyo, i dissabte visita l’Alcobendas, el cinquè. La marxa de jugadores bàsiques del curs passat està passant factura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)