Atletisme

Kiptum, cap de cartell a Granollers

Atletisme. El flamant recordista mundial de la mitja marató (58.18) correrà la prova vallesana el 24 de febrer

El kenyà Abraham Kiptum, flamant campió i recordista mundial de la mitja marató a València (58.18), serà el cap de cartell de la mitja de Granollers, que s’endarrerirà tres setmanes en el calendari i es disputarà el 24 de febrer. Els organitzadors de la prova, amb Toni Cornellas i Joan Villuendas al capdavant, ja anunciaran més endavant la llista completa d’atletes d’elit, però no han volgut amagar més la participació de l’estrella kenyana. En l’edició d’aquest any, Kiptum ja va córrer a Granollers amb el dorsal número u com un dels grans favorits, però per culpa d’un descuit no va poder lluitar en cap moment per la victòria. El fondista de Nike, que sortia amb una millor marca personal de 59:36, es va deixar les sabatilles de competició a l’hotel i ja havia quedat despenjat del quartet capdavanter al pas pel cinquè quilòmetre. Al final es va haver de conformar amb la setena posició (1h03:48), a gran distància del vencedor, el seu compatriota Alexander Mutisu (1h01:24).

La presència de Kiptum serà una bona oportunitat per atacar el rècord del circuit, en poder del malaguanyat Samuel Wanjiru des del 2008 (59.26), o si més no per tornar a trencar la barrera de 60 minuts. A principis de desembre, el dia 7, Kiptum va ocupar el segon lloc en la marató d’Abu Dhabi amb una marca personal de 2h04:16, un registre encara pendent d’homologació.

La mitja marató de Granollers, que habitualment es disputava el primer diumenge de febrer, s’ha endarrerit tres setmanes per no entrar en competència directa amb la mitja de Barcelona, que es correrà el 10 de febrer, un mes abans de la marató de la capital catalana. A hores d’ara, ja hi ha cap a 3.000 inscrits i el repte és superar els 11.000, juntament amb la cursa de 10 km i el quart de la mitja, que es correran just abans.

LA DADA

La mitja marató de Granollers s’endarrerirà tres setmanes respecte a la data habitual
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)